1. HABERLER

  2. YÖREDEN ESİNTİLER

  3. Ayder'e örnek yayla evleri yapılacak
Ayder'e örnek yayla evleri yapılacak

Ayder'e örnek yayla evleri yapılacak

Rize'nin Çamlıhemşin ilçesine bağlı Ayder Yaylası'nda Kültür ve Turizm Bakanlığının katkıları ile ''Örnek Yayla evleri'' yapılacak.

A+A-

BÜLENT İSMAİLOĞLU
Çamlıhemşin Kaymakamı İsmail Çiçek, Örnek Yayla Evleri ve günü birlik tesis projesi kapsamında Turizm Bakanlığınca ilgili firmaya arsa tahsisinin yapıldığını belirterek, ''Arsa 49 yıllığına ilgili firmaya yap işlet devret modeliyle verildi. Kırsal Turizm Tesisi ve Yayla Evi Projesi kapsamında 80 yatak kapasiteli doğal mimariye uygun bir tesisle, örnek yayla evleri yapılacak'' dedi.

Çalışmaların bu yıl içinde başlayacağını anlatan Kaymakam Çiçek, ''Bu projeyle Ayder yaylasında seminer ve toplantı organizasyonlarının yapılabilmesinin ve kongre turizminin önünü açılacaktır. Doğal mimariye uygun tesislerin yapılacak olması Rize adına olumlu bir adımdır'' şeklinde konuştu.

Kaymakam Çiçek, yörede turizmin 12 ay yapılması yolunda önemli adımlar atıldığını ifade ederek, ''2011'de başlanması planlanan Telesiyej ve fizik tedavi merkezi çalışmaları hayata geçirildiği takdirde de bölgemiz adına büyük bir adım atılmış olacaktır. Ancak Ayder'i, bölgemizi güzel yapanın doğal güzellikler, yöresel mimarisi ve turizm çehresi olduğunu unutmadan başta Ayderliler olmak üzere bölgemize sahip çıkmamız gerekiyor. Devletin bu çalışmalarının hakkını verebilmek, daha güzel turizm faaliyeti yapmak doğayı korumak zorundayız. Bozulan doğayı geri getirmenin imkan olmadığını unutmamalıyız.'' ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
9 Yorum