1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Ayı yavrusuna Vali şefkati
Ayı yavrusuna Vali şefkati

Ayı yavrusuna Vali şefkati

Rize'de köylüler tarafından bulunan ve koruma altına alınan ayı yavrusunu kucağına alarak seven Vali Kasım Esen, yavru ayıya biberonla süt içirdi.

A+A-

Göktürk FIRAT - Rize'de birkaç gün önce köylüler tarafından bulunarak Rize Çevre ve Orman Müdürlüğü'ne teslim edilen yavru ayı, Rize Valiliği tarafından koruma altına alındı. Çevre ve Orman Müdürlüğü'nü ziyaret ederek minik ayı yavrusu hakkında bilgi alan Vali Kasım Esen, yavruyu kucağına alarak sevdi ve biberonla süt içirdi.

İl Çevre ve Orman Müdürü Sabit Kandemir, 2 aylık yavrunun Ardeşen ilçesinde köylüler tarafından bulunarak kendilerine teslim edildiğini ve gerekli tedavileri yapıldıktan sonra Bursa'daki Ayı Rehabilitasyon Merkezi'ne gönderileceğini söyledi.


Yavru ayının yaşam alanının doğa olduğunu belirten Vali Esen ise, "Bu yavrunun anasını terk etmesi doğa kanunlarına aykırıdır. Yavru ayı anasından ancak öldürüldüğü zaman ayrılabiliyor. Bu yavrunun anasını muhtemelen bizim insanoğlundan biri vurdu. İnsanoğlu böyle doğayı katlederek, bir av esnasında ayı yavrusu da olsa onu yetim bırakarak kendi kıyametini hazırlıyor" dedi.

Vali Esen, ayının öldürülmesinin bir suç teşkil ettiğini de kaydederek, bundan sonra 3176 Kara Avcılık Kanunu'na göre daha sık denetim yapılacağını sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
3 Yorum