1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. ARTVİN

  4. Ayı yavrusununun ayağı kesildi
Ayı yavrusununun ayağı kesildi

Ayı yavrusununun ayağı kesildi

Kapana düşüp yaralanan ve Erzurum'a götürülerek enfeksiyon kapan sağ ön ayağı, yapılan ameliyatla kesilen ayı yavrusu, Artvin'e geri getirildi

A+A-

Artvin'in Murgul İlçesine bağlı Kirazlı Köyü'nde vatandaşların yaban hayvanlarından korunmak için kurdukları kapana düşüp yaralanan ve Erzurum'a götürülerek enfeksiyon kapan sağ ön ayağı yapılan ameliyatla kesilen ayı yavrusu, Artvin'e geri getirildi.
Erzurum'da yapılan ameliyat sonrasında Çevre ve Orman İl Müdürlüğü ekiplerince Orta Mahallede kafesi ile birlikte boş bir ambara alınan yaralı ayı yavrusunun tedavisine burada devam edilecek.
 
Çevre ve Orman İl Müdürü Ethem Boz, ayı yavrusunun Artvin'de yapılan veteriner hekim kontrolünden sonra Erzurum Atatürk Üniversitesi Veteriner Fakültesi'ne gönderildiğini, orada ameliyat edildiğini ve enfeksiyon kapan sağ ön bacağının kesildiğini hatırlattı. Boz, tedavisi devam ettirilmek üzere yavru ayının Artvin'e geri getirildiğini belirterek "Tedavisi tamamlandıktan sonra doğaya salacağımız için hayvanın ismine de Cesur adı takıldı" dedi.
Çevre ve Orman İl Müdürü Ethem Boz, bölgede hayvanların yaralanması ve kapana kapılma olayının sıkça yaşanması sebebiyle Artvin Milli Parklar Teşkilatınca yabani hayvan barınağı kurulacağını sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
3 Yorum