1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. ARTVİN

  4. Ayıdan şikayetçi olsan ne olacak!
Ayıdan şikayetçi olsan ne olacak!

Ayıdan şikayetçi olsan ne olacak!

Ayı saldırısı sonucu hastanelik olan vatandaşdan sitem. Ayıdan şikayetçi olup olmadığı sorulan vatandaş açtı ağzını yumdu gözünü!

A+A-

Artvin'in Şavşat ilçesinde bir vatandaş, ayının saldırısına uğradı. Yetkililere de sitem eden vatandaş, "Kanunlar ayılardan yana. Vursak ceza alıyoruz, vurmasak en azından yaralanıyoruz" dedi. Saldırıya uğrayan vatandaş, kendisine ayıdan şikayetçi olup olmadığının sorulduğunu söyledi.
Edinilen bilgiye göre, Şavşat'a bağlı Kireçli köyünde bugün sabah saatlerinde köy merasına hayvanlarını otlatmaya götüren emekli öğretmen Timur Şahin (75), çalılıklar arasında 2 ayı yavrusu gördü. Çalılık arasından çıkan diğer ayının kendisine doğru yöneldiğini görünce, zarar görmemek için bir çukura atlayan Şahin, ayı tarafından vücudunun çeşitli yerlerinden yaralandı. Ayı uzaklaştıktan sonra yaralı şahıs, bağırmalarını kimse duymayacağını anlayınca güçlükle yol kenarına kadar gelmeyi başardı.
Yaralı vatandaş eşi ve komşuları tarafından Şavşat Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Ayının saldırısından yaralı olarak kurtulan vatandaş yetkililere sitem ederken, "Bana ayıdan şikayetçi olup olmadığımı sordular. Şikayetçiyim deseydim ne olacaktı? Buna bir anlam veremedim. Yoksa bulup getirecek miydiler? Zaten kanunlar da saldırgandan yana. Ben o ayıyı vursaydım 16 bin YTL para cezası yanı sırada hapis yatacaktım. Ama vurmadım şimdi hastanede yatıyorum. Bu soruna derhal bir çözüm
bulunması gerekir. Sadece ben değil bizim köyümüzde birçok insan ayıların saldırılarından mağdur oldu. Köylerin bir çoğunda büyük sorun olarak karşımıza çıkıyor. Ayının canının bedelini biz ödüyoruz. Bizim malımız ve canımızın bedelini kim ödeyecek" diye konuştu.
Her yıl Şavşat ve çevre ilçelerde ayı saldırıları sonucu çok sayıda insanın yaralandığını belirten vatandaşlar, avlanmanın da yasak olması sebebiyle çaresiz kaldıklarını belirterek, soruna çözüm bulanmasını istedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
4 Yorum