1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. ARTVİN

  4. Ayıların zararı tanzim edilecek
Ayıların  zararı tanzim edilecek

Ayıların zararı tanzim edilecek

Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, Artvin ziyaretinde, ayıların peteklere verdiği bir zarar varsa bunu devlet olarak ödeyeceklerini söyledi.

A+A-

Bir dizi ziyaret ve incelemede bulunmak üzere Artvin'e giden Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, Artvin Valisi Cengiz Aydoğdu'yu makamında ziyaret etti.
Artvin'e bakan olarak ilk geldiğinde Avcılar ve Atıcılar Derneği'nin, ayı nüfusundaki artışın köylere ve çiftçilere zarar verdiğini hatırlattıklarını ifade eden Bakan Pepe, konuyla ilgili şunları söyledi: "Dernek üyeleri 'sayın bakan, bu ayılardan bizi kurtarın ve devlet ayısına sahip çıksın' dediler. 'Ayıları koruyorsunuz, ama bunlar kovanları parçalıyor'. Ben de 'ayıların uzanamayacağı şekilde asın bunları' dedim. Onlar da gidiyorlar ayıların uzanabileceği dal ve gövdenin arasına koyuyorlar."
Bir gazetecinin son yıllardaki ayı popülâsyonunda artış gözlendiğini ve bu konuda bir çalışma olup olmadığı yönündeki sorusu üzerine Bakan Pepe şunları kaydetti: "Şu anda ayı popülâsyonu henüz sınırları geçmiş değil. Ancak vatandaşın ayılardan dolayı maddi kaybı varsa, bunun mutlaka tazmin edilmesi lazım. Burada ayılarımızı koruyalım ama her şeyden önemli olan bizim insanlarımızın hukukunu korumaktır. Doğal hayatın, yaban hayatının sürmesi lazım ama bize düşen şey valilik olarak, bakanlık olarak bizim, devletin vatandaşın kaybını tespitler yapıp ödememiz lazım. Böyle şeyler varsa, kovan parçalanmışsa, içinden adamın 20 kilo balı gitmişse, onu ödeyeceğiz."
Bakan Pepe'ye ziyaretlerinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da eşlik etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum