1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Babalarına sigarayı bıraktırdılar!
Babalarına sigarayı bıraktırdılar!

Babalarına sigarayı bıraktırdılar!

Rize'de SUMDER, ilköğretim okulu öğrencileri ile yaptığı işbirliği sayesinde iki ayda 150 velinin sigarayı bırakmasını sağladı.

A+A-

Rize Sigara ve Uyuşturucularla Mücadele Derneği (SUMDER), ilköğretim okulu öğrencileri ile yaptığı işbirliği sayesinde iki ayda 150 velinin sigarayı bırakmasını sağladı.
Sigara ve uyuşturucu gibi zararlı alışkanlıklarla mücadele için Dr. Ali Öner tarafından kurulan SUMDER, üniversite öğrencilerinden oluşan gönüllüleri ile birlikte zararlı alışkanlıklara savaş açtı. Dernek, Avrupa Birliği (AB) Eğitim ve gençlik Proğramları kapsamında geçtiğimiz aylarda hazırladığı 'Merhaba Sağlık, Elveda Sigara' projesi ile ilginç bir çalışmaya imza attı.

Dernek üyeleri, Milli Eğitim Müdürlüğü ile yaptığı ortak çalışmayla, ilkokullarda sigaranın zararlarını anlattı. İlköğretim öğrencilerinin sevgi ve duygu yönlerinden yararlanarak onların sayesinde velilere ulaşan gönüllüler, öğrencilerden sigara içen anne ve babalarına sigaranın zararlarını anlatmaları istedi.

Çaykur, Çay ve Özel Şahika İlköğretim Okulu'nda uygulanan eğitimler neticesinde 150 öğrenci, velilerine sigarayı bıraktırdı.
Çay İlköğretim Okulu'nda düzenlenen bir törenle de velilerine sigarayı bıraktıran 52 öğrenciye teşekkür belgeleri ile çeşitli hediyeler verildi.
SUMDER Başkanı Dr. Ali Öner, burada yaptığı konuşmada, dünyanın ve insanlık tarihinin en önemli probleminin başında sigara ve uyuşturucu türü kötü alışkınlıkların geldiğine dikkat çekti.
Tüm uyuşturucuların başında da sigaranın geldiğine vurgu yapan Öner, "Bugün 21. yüzyılda sigaradan, uyuşturucudan ölecek insan sayısı 1 milyar olacak. Sakatlanan ve hastalanın insan sayısı ise milyarlarca olacak. Bugün dünyamızda en çok hastalığa sebep olan ve insanların hayatını kaybetmesine yol açan bir illetle karşı karşıyayız. İlimizde yılda 700 tona yakın sigara tüketiliyor. Her yıl iki fabrika yapacak kadar paramız sigaraya gidiyor. Dünyamız birçok felaketler gördü, ama böylesine bir canavarla karşı karşıya kalmadı." dedi.
Hedef kitlelerinin ilköğretim okulu öğrencileri olduğunu anlatan Öner, "Bizim hedefimiz ilköğretim çağındaki çocuklarımız. Çünkü sigaraya başlama dönemlerinin yüzde sekseni 20 yaşından önce geliyor. Yavrularımız eğitim yuvalarında, evlerinde ve çevrelerinde böyle kötü bir alışkanlığın izlerini maalesef sürekli görüyorlar. Bilinçleri zedeleniyor ve bunu normal bir durum olarak görmeye başlıyorlar. Ama bunu kırmamız lazım." diye konuştu.
Öğrencilere sigarının zararlarını anlattıklarını ve onlardan çevresinde sigara için insanları bu alışkanlıktan vazgeçirmelerini istediklerini kaydeden Öner, üç okulda yaptıkları çalışma sayesinde 150 öğrencinin velisine sigarayı bıraktırdığını dile getirdi.
Öner, başlattıkları uygulamayı tüm okullara ve Türkiye geneline yaymak ve insanları sigara alışkanlığından kurtarmak istediklerini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum