1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Bağkur borçluları için son günler
Bağkur borçluları için son günler

Bağkur borçluları için son günler

SSK ve BAĞ-KUR borçlarının yeniden yapılandırılması ile ilgili kanundan faydalanmak için başvuru tarihinin bu ayın 28'inde sona ereceği bildirildi.

A+A-

Rize Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler (SMMM) Odası Başkanı Muammer Berberoğlu, SSK ve BAĞ-KUR borçlarının yeniden yapılandırılması ile ilgili kanundan faydalanmak için başvuru tarihinin bu ayın 28'inde sona ereceğini bildirdi.

Berberoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, 26 Mayıs 2008 tarihinde çıkartılan 5763 sayılı kanun ile SSK ve BAĞ-KUR borçlarının yeniden yapılandırıldığını anımsattı.

Özellikle SSK ve BAĞ-KUR'a pirim borcu olup yıllardır ödemeyenler için büyük ödeme kolaylığı sağlayan yasadan faydalanmak isteyenlerin kanunun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 2 ay içinde yazılı olarak başvurmaları gerektiğini belirten Berberoğlu, şunları kaydetti: ''Kanundan faydalanmak için başvuru tarihi bu ayın 28'inde dolmaktadır. Borcu olanların bu tarihe kadar SGK il müdürlüklerine müracaat ederek borçlarını yeniden yapılandırılmasını talep etmeliler. Borçlular, borcunu peşin ödeyebileceği gibi 12 ve 24 ay taksit imkanı da sunulmaktadır. Bu nedenle ilgili kurumlara borcu olan vatandaşların kanundan mutlaka yararlanmaları gerekmektedir. Kanunla ilgili bilgi almak isteyenlere meslek odası ve muhasebeci meslektaşlarımız olarak her zaman yardımcı olacağız.''

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız