1. HABERLER

  2. YURT VE DÜNYA

  3. Bahçeli'den Başbakana KASET göndermesi
Bahçeli'den Başbakana KASET göndermesi

Bahçeli'den Başbakana KASET göndermesi

MHP lideri Bahçeli, Erdoğan'a MHP'li vekillerin kasetlerini hatırlattı.

A+A-

MHP lideri Bahçeli, Erdoğan'ın sözleriyle bir kez daha gündeme taşıyan dinlemelerle ilgili TBMM'de araştırma komisyonu kurulmasını istedi. Türkiye'nin böcek ve sineklerden temizlenmesi gerektiğini anlatan Bahçeli, Erdoğan'ın odasından çıkan dinleme cihazlarının derin bir komplonun kurulduğunu işaret ettiğini ileri sürdü.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, düzenlediği basın toplantısı ile 2012 yılı değerlendirmesini yaptı. Bahçeli, Türkiye'nin 2012'de geriye gittiğini, hezimete uğradığını ve skandallarla sarsıldığını söyledi. Otoriter arzular, tek adamlığa duyulan özlem ve demokrasiye muhalif tavırların bu yıl içinde eşikleri aştığını belirten Bahçeli, “Gündeme getirilen başkanlık sistemi, kabul edilen Büyükşehir Belediyesi Kanunu, federasyon modelinin ön hazırlıkları olarak bu yıla mühür vurmuştur. PKK'ya af çağrıları, İmralı canisini temize çıkarma sinsilikleri, militanları aklama düzenekleri, terörle müzakere kararlılıkları, dağa çıkmayı meşrulaştırma hezeyanları ve teröristlerle kucaklaşmalar bu yıl da sürmüştür.” diye ifade etti.

BAŞBAKAN'IN DİNLENMESİ SKANDALDIR

 
Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın çalışma ofisinde dinleme cihazı bulunması ile ilgili de değerlendirmelerde bulundu. Hangi ülke olursa olsun bir başbakanın dinlenmesinin bir skandal ve kara mizah olduğunu kaydeden Bahçeli, “Ancak Başbakan Erdoğan'ın dinlenmesinin şimdi gündeme getirilmesi ve dikkatlerin buraya odaklandırılması üzerinde hassasiyet ile durulması gereken bir durumdur. Bu olağan dışı gelişmenin zamanlaması, yeni bir kurgunun, yeni bir planın ve gizemle örülmüş yeni bir komplonun devrede olduğunu göstermektedir. Başbakan Erdoğan madem dinlenmiştir, madem karanlık niyetler çalışma ofisine, özeline ve dibine kadar nüfuz etmiştir, o halde bunu neden şimdi gündeme getirme gereği duymuştur?” diye sordu.

"ELLERİNDE NE TÜR SES KAYITLARI VAR"

Başbakan'ın dinlenmesinin, milli güvenlik sorunu olduğunu söyleyen Bahçeli, şöyle devam etti:

“Kim ya da kimler hangi amaçla Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı'nı dinlemiş ve hakkında bilgi toplamıştır? Yoksa gündem belirlemenin başbakan olmak için şart olduğunun düşünülmesi yeni bir gündem mimarisini mi gerektirmiştir? Başbakan Erdoğan'ın yanına kadar sokulmuş, başucuna kadar girebilmiş, odasında bulunma yetki ve iznini alabilmiş kişi ya da oluşumların ellerinde ne tür bilgi ve ses kayıtlarının olduğu muammadır. Bize göre, Türkiye açık bir tehdidin ve çok yönlü bir kuşatmanın altındadır. Başbakan Erdoğan'ın dinlendiğine dair iddiaları, Adalet Bakanının 'ben de dinlendim' sözleri bir şeyleri kapatmaya veya tevil etmeye çalışmanın telaşı ve ön alması olarak da yorumlanmalıdır.

“BAŞBAKAN, PARTİMİZE KASET TUZAKLARI KURULURKEN SUSPUS HALDE HİÇ RENK VERMEMİŞTİR”
Başbakan Erdoğan'a yüklenen Bahçeli, dinlemeler sürerken kimsenin rahatsız olmadığını söyledi. Deniz Baykal ile MHP'ye kurulan kaset tuzakları sırasında kimsenin renk vermediğini ve suspus olduğunu kaydeden Bahçeli, tüm bunların siyaseti dizayn etme çabalarından kaynaklandığını ifade etti.
Dinlemelerle ilgili Meclis çatısı altında bir komisyon kurulmasını öneren Bahçeli, tüm bu suçların üzerine gidilmesi gerektiğini anlattı. Türkiye'nin böcek, sinek, akrep ve yılanlardan temizlenmesi gerektiğini kaydeden Bahçeli, çetelerin Erdoğan'ın uzvu haline geldiğini ileri sürdü.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız