1. HABERLER

  2. YÖREDEN SPOR

  3. RİZESPOR

  4. Bakan Bak'dan Rizespor'a ziyaret
Bakan Bak'dan Rizespor'a ziyaret

Bakan Bak'dan Rizespor'a ziyaret

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, 1. Lig'de 2017-2018 yılı şampiyonu olarak Süper Lig'e çıkan Çaykur Rizepor'un tesislerini ziyaret etti.

A+A-

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, "Rizespor'a ve Rize'ye 100 yatak kapasiteli eğitim merkezinin sahaları ile birlikte kazandırılması hem bölgemizin gençlerine hem de Türk sporuna hizmet edecektir." dedi.

Bak, 1. Lig'de 2017-2018 yılı şampiyonu olarak Süper Lig'e çıkan Çaykur Rizepor'un Başkanı Hasan Kemal Yardımcı'yı, Mehmet Cengiz Tesisleri'nde ziyaret etti.

Yardımcı ve yönetim kurulu üyelerini tebrik eden Bak, yapımına başlanan altyapı tesisleri ile ilgili toplantıya da katıldı.

Bak, burada yaptığı konuşmada, Çaykur Rizespor'u Süper Lig'e çıkmasından dolayı bir kez daha tebrik ederek, "Ben de bu camianın bir parçasıyım ama tüm takımlara hep aynı mesafedeyim. Rizespor yönetimi hem şehirle bütünleşti hem sorunlarını çok çabuk çözdü hem de güzel bir arkadaşlık ortamı ile yönetim birliği oluşturdu. Bunun için de sizleri ayrıca tebrik ediyorum. Gerçekten çok iyi yönettiniz. Rizespor tekrar Süper Lig'e döndü ve bu çok önemli. Rizespor'a Süper Lig'de başarılar diliyorum." diye konuştu.

bak-003.jpg

Türk sporunda altyapıya yatırımların artırılmasını istediklerini vurgulayan Bak, şu değerlendirmede bulundu:

"Bakanlık olarak çok ciddi destekler veriyoruz. Üretmek zorundayız. Bölgenin gençlerini burada yetiştirecek tesislerin olması önemli. Rizespor, bu noktada projesini bize iletti. Tesislerin yapımına başlandı. Rizespor'un sürekli Süper Lig'de yer alması, Türk futboluna hizmet etmesi için bu altyapı yatırımlarına ve futbolcu eğitim merkezlerine çok önem vermemiz gerekiyor. Bu Rizespor için de çok önemli bir yatırım. Rizespor'un Süper Lig'e çıkışı kadar, altyapı tesisleri de önemli bir adım ve milat. Rizespor'a ve Rize'ye 100 yatak kapasiteli eğitim merkezinin sahaları ile birlikte kazandırılması hem bölgemizin gençlerine hem de Türk sporuna hizmet edecektir. Bu hedeflerimiz çok önemli. Türk futbolunda Rizespor'da yetişmiş futbolcuların olmasını arzu ediyorum."

- "Tüm takımlarımızı buna davet ediyorum"

Bak, Gençlik ve Spor Bakanı olarak bunları çok önemsediğini dile getirerek, şöyle devam etti:

"Süper Lig'de kalıcı olmanın en önemli adımlarından bir tanesi, bu gençlik geliştirme ve futbol eğitim merkezidir. Bu Rizespor'un geleceğini ve Türk futbolundaki yerini de zenginleştirip güçlendirecektir. Ben de bunu çok önemsiyorum. Rizespor olarak bir başka başarınız da ilçelerle, merkezle olan bütünleşmeyi gerçekleştirdiniz. Şehir de takıma sahip çıktı. Cumhurbaşkanımızın spora olan yaklaşımı, tutkusu, futbola olan sevgisi de çok çok önemli olduğundan yakından takip ediyor. Bunun için de bizim kalıcı yapıları ve sistemleri kurmamız gerekiyor. Bizler gelip geçici olduğumuzdan buraya sistemin gelmesi ve bunun Türk sporuna hizmet edecek gençleri yetiştirmesini önemli görüyoruz."

Bölgesel eğitim merkezlerinin Türk futbolunda çok önemli roller üstleneceğine yürekten inandığını belirten Bak, "Sadece Rizespor'u değil, tüm takımlarımızı buna davet ediyorum. Bunlar kalıcı olduğu için her türlü desteği veriyoruz. Anlık ve yıllık başarılar değil. Bunlar kulübün tarihine düşülmüş notlar ve mihenk taşlarıdır. Rize, Cumhurbaşkanımızın bir tutkusudur. Onun için ayrı bir yerdir ve Rize ile ilgili tüm konuları yakından takip ediyor. Bakanlık olarak ülkemizin gençlerine güveniyoruz ve gerekli yatırımları yapıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

- Başkan Yardımcı: "Kendimizi göstermek istiyoruz"

Çaykur Rizespor Kulübü Başkanı Hasan Kemal Yardımcı ise büyük bir emek ve mücadele vererek Süper Lig'e çıktıklarını söyledi.

Lig maratonu boyunca bazen dağıldıklarını ama buna fazla müsaade etmeden toparlandıklarını anlatan Yardımcı, "Özellikle ligin ikinci yarısında çok başarılı olduk. Buda bizim için büyük bir başarıdır." ifadelerini kullandı.

Yardımcı, konuşmasında şunlara dikkati çekti:

"Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Bakanımız bize başından itibaren büyük destek verdiler. Bakanımızın bize verdiği elektrik, cesaret ve motivasyon çok büyüktü. Hemen hemen her hafta kendisiyle görüştük. Ben kendisine hep şunu söyledim, 'Bakanım bizim öyle bir kaderimiz var ki yensek de yenilsek de hep sana geleceğiz.' Bizi de kabul edip uyarılarda bulundu. Bize destek ve elektrik verdi ve bu işin büyük bir parçası oldu. Cumhurbaşkanımızın bize, 'ayarınız yok, sağınız solunuz belli olmuyor' dediği de oldu ama mutlu sona ulaştık. Bundan böyle Süper Lig'de kalıcı, dinamik, genç ve hedefi olan bir takım oluşturacağız. Rizespor olarak Süper Lig'de kendimizi göstermek istiyoruz."

bak2-034.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum