1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Bakan Eroğlu, 'HES'e karşı çıkmak saçmalıktır!'
Bakan Eroğlu, 'HES'e karşı çıkmak saçmalıktır!'

Bakan Eroğlu, 'HES'e karşı çıkmak saçmalıktır!'

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, HES tartışmalarıyla ilgili olarak, "HES'lere karşı çıkmak, 'yapılmasın' demek saçmalıktır" dedi.

A+A-

Bakan Eroğlu, "HES'ler bütün dünyada teşvik ediliyor. Temiz enerji, yenilenebilir enerji kaynağıdır. Doğu Karadeniz'de önümüzdeki 50 yılda yağışlar artacak. Yılda 3 ay beklediğimiz yağışların 8 ay yağması söz konusu. Bu durum sel felaketi getirir. Dolayısıyla biz HES'leri hem su enerjisi bakımından hem de dereyi kontrol etmek amacıyla yaptırıyoruz. Ama bakıyoruz köy yolu inşaatından fotoğraflar çekiliyor sonra HES'ler yapıyormuş gibi gösteriliyor" ifadelerini kullandı.

"HES'LERE KARŞI ÇIKMAK SAÇMALIKTIR"
HES şirketlerinin suyu parayla satacağı iddialarının yalan olduğunu da belirten Bakan Eroğlu, "Dereden su alacağınız zaman suyun parayla alınacağı iddiası yalandır. Öyle bir şey yok. Efsanelere vatandaş daha çok inanıyor nedense. Su devlete ait. Sadece gücünden istifade ediyoruz. En büyük yaygara nerde koptu, Solaklı vadisinde. Solaklı vadisini yeniden inşa ediyoruz. Herkese göstereceğiz, HES'ten önce nasıldı HES'ten sonra nasıl diye. Unutulmasın ki, enerjimizin yüzde 70'ini yurtdışından sağlıyoruz. Bir gün siyasi bir sorun olsa ve vanayı kapatsalar çok mu iyi olacak? Küresel mücadelede HES'lerin çok büyük faydası var. HES'lere karşı çıkmak, yapılmamasını istemek tamamen saçmalıktı" açıklamasında bulundu.

"ÇEVRE KARŞITI GRUPLAR HEP AYNI KİŞİLER"
HES karşıtlarının hep aynı grup olduğunu ifade eden Bakan Eroğlu, şöyle devam etti:
"Peki bunlar kimdir? Bunlar aynı grup ve hep belli yerlerdeler. Bakıyorum Samsun'da duruyorum aynı grup, Erzurum'da duruyorum aynı grup. Kim şey yapıyor bunları, niçin? 'Acaba bu enerji pastasından pay alanların bir dahli var mı' diye vatandaşımız düşünsün. Biz vatandaş için millet için çalışıyoruz. Enerjide dışa bağımlılığı azalmaya çalışıyoruz. Bunların 30-40 yıl önce yapılması lazımdı. Bir zamanlar yabancılar bizimle 'Su akıyor Türk bakıyor' diye alay ediyorlardı. Solaklı bittiği zaman herkese göstereceğiz. HES'ten önce HES'ten sonra diye. Solaklı bittikten sonra Rize'de başlıyoruz sonra Giresun arkasından Ordu ve Erzurum'da başlıyoruz. Eskiden önce ekonomi derdik, sonra güvenlik derdik sonra estetik derdik. Şimdi de önce estetik diyoruz. Sonra emniyet daha sonra ekonomi geliyor."
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
6 Yorum