1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Bak'dan Pazar'da sel ve heyelan incelemesi
Bak'dan Pazar'da sel ve heyelan incelemesi

Bak'dan Pazar'da sel ve heyelan incelemesi

Rize'nin Pazar ve Ardeşen ilçesinde dün gece yağan yağmurun ardından selin tahribatı ortaya çıkıyor. AK Parti Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak, Rize Valisi Erdoğan Bektaş sel bölgesinde.

A+A-

RAMAZAN YILDIRIM
Pazar ve Ardeşen ilçelerinde etkili olan yağış dolayısıyla 15 köyde, yerleşim yerlerine yakın 40 noktada heyelan meydana gelirken, bu köylerin arasında en fazla zarar gören noktalardan biri Pazar ilçesi Irmak köyü oldu. 

heyel2.jpg

Irmak Köyü cami lojmanı çökme tehlikesi atlattı. Yücehisar Köyünde ise 3 ev boşaltıldı.

Irmak ve Yücehisar köylerinin yanı sıra Derinsu, Şehitlik ve Handağı köylerinde aşırı yağışlar nedeniyle su baskını ve heyelanlar meydana geldi. 

heyel1.jpg

AK Parti Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak, Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Pazar Kaymakamı Hamza Özbilgi ve İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Kazancı ile diğer ilgililer, heyelanlı alanlarda incelemelerde bulundu.

Yücehisar Köyünde 3 ev heyelan tehlikesine karşı tedbir amaçlı boşaltılırken,Derinsu köyünde de heyelanlar nedeniyle ağır hasarların oluştuğu belirtildi. Bu arada özel idare ekipleri heyelan yaşanan bölgelerde çalışmalarını sürdürüyor. 

heyel3.jpg

3 katlı ev heyelandan işte böyle kurtulmuş 
Pazar ilçesine bağlı köylerdeki 5 evin yanı sıra Ardeşen'in köylerinde de 6 ev heyelan riski nedeniyle boşaltıldı. Heyelandan etkilenen 3 katlı bir ev yıkılmaktan son anda kurtulurken, ev tedbir amaçlı boşaltıldı. 

heyel4.jpg

Öte yandan Karayolları ekipleri de kontrollü olarak ulaşım sağlanan Ardeşen-Çamlıhemşin yolu ve Ardeşen-Tunca beldesi yolunda temizleme çalışmalarını ise sürdürüyor. 

vid1.jpg

heyel5.jpg

heyel6.jpg

heyel7.jpg

heyelan9-001.jpg

heyelan10.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
5 Yorum