1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Bakırcı'dan seyyarlara taviz yok
Bakırcı'dan seyyarlara taviz yok

Bakırcı'dan seyyarlara taviz yok

Av yasağının kalktığı gece, seyyar balıkçılar köşelere konuşlandı. Zabıta, polis desteğiyle tezgâhları dağıttı. Başkan Bakırcı ise 'Taviz veremeyiz' dedi.

A+A-

Rize'de av yasağının kalktığı ilk gün zabıta ekipleri ile tartışan balıkçılar, 6 kasa balığı karayoluna döktü.

Rize Belediyesine bağlı zabıta ekipleri, Menderes Bulvarı üzerinde karayolunun kenarında seyyar tezgahta balık satanları bu alandan uzaklaştırmak istedi. Satış yaptıkları seyyar tezgahların kaldırmamakta direnen balıkçılar, zabıta ekipleri ile tartıştı.

Satış yapmalarına izin verilmeyen balıkçılar, daha sonra yaklaşık 6 kasa balığı karayoluna dökerek zabıta ekiplerine tepki gösterdi. Kısa süre ulaşıma kapanan karayolu, belediye ekiplerince temizlenerek açıldı.
23314
Rize Balıkçılar Derneği Başkanı Vahit Bekiroğlu, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, belediyenin balıkçı halini il merkezine uzak yerde yaptığını savunarak, ''İl merkezine uzak olduğu için halde yeteri kadar satış yapamıyoruz. On binlerce lira harcanarak yapılan balık hali, sorunumuzu çözmedi. Bu nedenle biz de balıklarımızı bu şekilde satmak zorunda kalıyoruz'' dedi.

Bekiroğlu, mağdur durumda olduklarını ifade ederek, ''Belediye, buradaki 54 kişiyi açlığa mahkum ediyor. Bizler vatandaşa ucuz balık yediriyoruz. Bunu yapmaya devam edeceğiz. Belediye bize yer göstermek, bu mağduriyetimizi gidermek zorunda'' diye konuştu.

23315

BAKIRCI'DAN TAVİZ YOK
Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, sokaklarda seyyar satıcılara müsaade etmeyeceklerini bildirdi.

Bakırcı, yaptığı yazılı açıklamada, Rize'ye kasaba görüntüsünü veren dolgu sahasını ciddi mücadeleler sonucu düzenlediklerini, 400 civarındaki seyyar satıcıyı ve her gün artan 600 barakayı bulundukları yerden kaldırdıklarını belirtti.

Dolgu alanını düzenleyerek şehir mimarisine uygun modern bir balıkhane yaptıklarını ifade eden Bakırcı, şöyle devam etti: ''Ama şimdi karşımıza çıkan hadiseler Rize için yaptığımız bunca işe bunca mücadeleye karşılık yaşanmaması gereken hadiseler. Seyyar satıcılara müsaade etmemiz halinde Rize kısa sürede 4-5 yıl öncesinin kasaba görüntüsüne dönecektir. Vatandaşlarımızla karşı karşıya kalmak istemiyoruz. Şehir kültürüyle Rize'mizi birlikte büyütmeye devam etmek istiyoruz. Bu nedenle Karadeniz Sahil Yolu şehir geçişinde bulunan viyadüğün altına yasa dışı tezgah açan seyyar balıkçıları kaldırdık. Sokaklarda da seyyar satıcılara müsaade etmeyeceğiz.''

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
2 Yorum