1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. TRABZON

  4. Balık avı yasağı başladı, tezgahlar kapandı!
Balık avı yasağı başladı, tezgahlar kapandı!

Balık avı yasağı başladı, tezgahlar kapandı!

Balık avı yasağının 15 Nisan’da başlamasının ardından bazı balıkçılar dükkanlarını kapatırken, bugünlerde tezgahları kıyı balıkçıları tarafından avlanan balıkların yanı sıra kültür balığı süslüyor.

A+A-

Trabzonlu balıkçı esnaflarından İlhan Özbayrak, av yasağının başlamasının ardından tezgahlarda bugünlerde kültür balığının yanı sıra kıyı balıkçıları tarafından bol miktarda avlanan barbun ve istavritin yer aldığını belirtti.

balikci.jpg

Özbayrak, çoğu balıkçının satış olmadığından dolayı dükkanını kapatmak durumunda kaldığını belirterek, “Tezgahlarımızda bugünlerde kıyı balıkçıları tarafından bol miktarda avlanan barbun ve istavrit yer alırken mezgit yok denecek kadar az. Kültür balığı da her zaman olduğu gibi tezgahlarda yerini alırken, çoğu balıkçı esnafımız satış az olduğundan dolayı dükkanını kapamak durumunda kaldı. Barbun ve istavritin kilosu 12 TL-15 TL arasında satıyoruz. Özellikle barbun fiyatı çok uygun olduğunu söyleyebiliriz” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
2 Yorum