1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Balık fiyatları 2 kat yükseldi
Balık fiyatları 2 kat yükseldi

Balık fiyatları 2 kat yükseldi

Deniz suyu sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi avlanan balık miktarını azaltırken, fiyatlar da yaklaşık 2 kat arttı. İşte Rize'deki fiyatlar:

A+A-

GÖKTÜRK FIRAT
Denizlerde 1 Eylül'de başlayan av sezonunda yaklaşık 2 hafta geride kalırken, avlanan balık miktarı balıkçıyı, balık fiyatları da tüketiciyi memnun etmedi.
Hava ve deniz suyu sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiğini belirten balıkçılar, bu durumun avlanan balık miktarını da önemli ölçüde düşürdüğünü dile getirdi.

Geçen seneye göre avlanan balık miktarında önemli düşüşler yaşandığını belirten Rizeli balıkçılar Yaşar Aldar ve Serkan Alaçoğlu, “Geçen yıl da av sezonu aynı dönemde açılmıştı. Bu yıl havaların sıcak gitmesinden dolayı avlanma az oldu. Beklenenin çok altında balık avlanıyor. Bu durum da ister istemez fiyatlara yansıyor. Havaların soğumasıyla birlikte avlanan balık miktarının da artacağını tahmin ediyoruz” diye konuştu.

Öte yandan Rize'de balık kilogram fiyatları şu şekilde oluştu: “Mezgit 10 YTL, İstavrit 7,5 YTL, Palamut 7,5 YTL, Çipura 10 YTL, Çinakop 15 YTL, Kefal 5 YTL”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız