1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Balıkçı tezgahları hamsi ile bereketlendi, palamut kayıplarda
Balıkçı tezgahları hamsi ile bereketlendi, palamut kayıplarda

Balıkçı tezgahları hamsi ile bereketlendi, palamut kayıplarda

Av yasağının sona ermesiyle balıkçı tezgâhları özellikle hamsi ile bereketlenirken, henüz palamut avı gerçekleşmedi

A+A-

CEVAHİR TOPALOĞLU
Denizlerde 15 Nisan itibariyle başlayan av yasağı 1 Eylül itibariyle sona ererken balıkçı tezgâhları da yavaş yavaş şenlenmeye başladı.

balik1-008.jpg

Bu sezon henüz palamut avı gerçekleşmezken bol miktarda çıkan hamsi yüzleri güldürdü.

balik2-005.jpg

Tezgâhta 50 TL’den alıcı bulan hamsi en çok tercih edilen balık olurken yine aynı fiyattan satılan istavrit de bol miktarda avlanmaya devam ediyor.

balik3-005.jpg

Pazarlı balıkçı esnafı Kadir Ali Şimşek, yerli istavritin bol miktarda yakalandığını söylerken, hamsinin de batıdan başlayarak tezgâhları süslediğini söyledi. Havaların soğumaya başlamasıyla yerli hamsinin de tezgahta bol miktarda olacağını tahmin ettiklerini söyleyen Şimşek, diğer balık çeşitleriyle birlikte vatandaşın bu yıl bol miktarda balık ihtiyacına cevap verebileceğini düşündüklerini söyledi.

balik4-003.jpg

Balıkçı esnaflarından Murat Kurt da bu sezon geçen yıla göre hamsinin daha iri ve bol olduğunu söyleyerek, “Geçen sene hamsi daha ufaktı. Palamut bol miktarda çıkmıştı. Sezon açıldı, 15 gün geçti, henüz palamut ile tanışamadık. Bu da gösteriyor ki bu sene hamsi sezonu olacak.” dedi.  

Haberin videosu:

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız