1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Balıkçılar yeni sezonu iple çekiyor
Balıkçılar yeni sezonu iple çekiyor

Balıkçılar yeni sezonu iple çekiyor

1 Eylül’de ’Vira Bismillah’ diyecek balıkçılar yeni sezon için hazırlıklarını sürdürüyor

A+A-

Ali Maşalacı-Osman Kubilay Küçükmustafa
RİZE (İHA) -
Denizlerde 1 Eylül’de sona erecek olan avlanma yasağının kalkmasına kısa bir süre kala balıkçılar ağ ve teknelerinin bakımını sürdürüyor.

balikci1-001.jpg

Denizlerde 15 Nisan’da başlayan balık av yasağı, 1 Eylül’de sona erecek. Rize’de bulunan balıkçılar, yırtılmış ağlarını tamir ederek ve teknelerinin bakımını yaparak son hazırlıklarını yapıyor. Yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi veren balıkçı Sami Kara, "Hazırlıklarımız çok iyi gidiyor. Bu yıl denizden umutluyuz. Nasip olursa yakında denize çıkacağız. Umutlarımız büyük. Bu yıl palamut ve çinokop çok gözüküyor. Hazırlıklarımızda ağımızın tamirini yapıyoruz. Ağ tamiri uzun sürdüğünden dolayı kalabalık çalışıyoruz. Bundan dolayı da erkenden başlıyoruz. Bizde sezon bitmiyor. 7 ay boyunca çalışıyoruz. Bizim için tatil yok. Çok olursa fiyatlar uygun olur diyorlar. Ucuz olsun ki halkımız balık yiyebilsin" dedi.

blkc2-008.jpg

balikci3-001.jpg

balikci4-001.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız