1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Başarılı öğrencilere ödül töreni
Başarılı öğrencilere ödül töreni

Başarılı öğrencilere ödül töreni

Rize'de ÖSS ve OKS sınavlarında Türkiye genelinde sıralamaya giren 26 öğrenciye Rize Valisi Kasım Esen çeşitli ödüller verdi.

A+A-

Eyüp YAZICI -

Rize Valisi Kasım Esen, ÖSS ve OKS gibi sınav sonuçlarının başarı ya da başarısızlıkların birer göstergesi olmadığını belirterek her öğrencinin farklı bir alanda yeteneği bulunduğunu söyledi.

Rize'de ÖKS ve ÖSS sınavlarında dereceye giren öğrencilere düzenlenen törenle çeşitli hediyeler verildi.

Rize Valiliği Salonu'nda düzenlenen ödül törenine Rize Valisi Kasım Esen, İl Milli Eğitim Müdürü Rasim Çelik, dereceye giren öğrenciler ile öğrencilerin veli ve öğretmenleri katıldı. Törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Rasim Çelik, Rize'de son yıllarda eğitimde başarının artış gösterdiğini belirterek öğrencilere, öğretmenlere, öğrenci verilerine ve dershanelere teşekkür etti. Rize Valisi Kasım Esen ise konuşmasında eğitim sistemindeki eksikliklere dikkat çekerek, sınav sonuçlarının başarı ya da başarısızlığın birer göstergesi olmadığını savundu.

Her öğrencinin farklı bir alanda yeteneği bulunabileceğine işaret eden Vali Esen, “Sınavlarda alınan bu dereceler öğrencilerimizin başarılı ya da başarısız olduklarının birer göstergesi değildir. Başarılı veya başarısız öğrenci yoktur. Öğrencilerimizin sahip oldukları yeteneklerin tespit edilebilmesi ve edilememesi vardır. Resim yeteneği olan bir öğrencimiz matematikte yetenekli olmayabilir. Bunu tespit edemeden böyle sınavlarda öğrencilerimizi at gibi yarıştırmak da başarısızlığı beraberinde getiriyor. Biz Rize'de öğrencilerimizin sahip oldukları yetenekleri tespit ederek onlara o yönde eğitim vermeye çalışacağız. Bunun becerirsek başarıyı da yakalamış oluruz" şeklinde konuştu.

Vali Esen ayrıca önümüzdeki yıllarda Rize'de yeteneklere yönelik Sosyal Bilimler Lisesi, Güzel Sanatlar Lisesi ve Spor Lisesi yapılacağını ifade etti.

Konuşmaların ardından OKS ve ÖSS sınavlarında dereceye giren öğrencilere Vali Esen ve İl Milli Eğitim Müdürü Çelik tarafından çeşitli ödüller verildi. OKS sınavında Rize'de dereceye giren ilk 20 öğrenci arasında hiç kız öğrencinin bulunmaması ise dikkat çekti.

Rize'de OKS sınavında il birinciliğini Pazar Medine Haberal İlköğretim Okulu'ndan Hakan Şükrü Gencer , ikinciliği TOBB İlköğretim Okulu'ndan Ali Güngör, üçüncülüğü ise Rize Özel Şahika İlköğretim Okulu'ndan Kürşat Kosanoğlu elde etti. ÖSS sınavında ise Sayısal alanda birincisi Rize Fen Lisesinden İbrahim Yıldız, Eşit Ağırlık birincisi Anadolu Öğretmen Lisesi'nden Ali Güngör, Sözel alanda ise birinci Anadolu Öğretmen Lisesi'nden Ersin Ketenci oldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
4 Yorum