1. HABERLER

  2. YURT VE DÜNYA

  3. Başbakan gece Büyükanıt'ı aradı
Başbakan gece Büyükanıt'ı aradı

Başbakan gece Büyükanıt'ı aradı

Başbakan Erdoğan, dün gece açıklanan ve muhtıra olarak yorumlanan bildiriyi Abdullah Gül ile değerlendirdikten sonra Büyükanıt’I telefonla aradı.

A+A-
Erdoğan öğle saatlerinde, Genelkurmay Başkanlığı’nı arayarak görüşme isteğini dile getirdi. Kısa bir süre sonra da Genelkurmay Başkanı cevaben aradı

Bakanlarla toplantı halinde olan Başbakan, makamına geçerek yaklaşık 20 dakika süren bir görüşme gerçekleştirdi. Başbakan daha sonra toplantı odasına dönerek görüşmenin içeriğini bakanlarla paylaştı.

BİLDİRİ YANLIŞ İFADELER İÇERİYOR
Edinilen bilgilere göre Başbakan Erdoğan, Orgeneral Büyükanıt’ın açıklamalarının, hükümet-Genelkurmay ilişkileri açısından son derece yanlış ifadeler içerdiğini ve bu durumdan büyük üzüntü duyduğunu belirtti.

Türkiye’nin kimi bölgelerinde zaman zaman laiklik karşıtı olayların meydana gelebileceğini ifade eden Erdoğan; ancak idari birimlerin, savcı ve hakimlerin gerekli soruşturmaları başlatarak gereğini yaptığını söyledi.

YÜZYÜZE GÖRÜŞMEK DAHA DOĞRU
Erdoğan ayrıca Orgeneral Büyükanıt’tan, hassasiyetlerin yayınlanan metinlerle değil, yüzyüze görüşülerek değerlendirilmesini istedi ve bu yöntemin kurumlararası ilişkiler açısından daha doğru olacağını iletti.

BİLDİRİ HÜKÜMETE KARŞI DEĞİL
Erdoğan’ın aktardığı konuşmaya göre, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt da, bildirinin hükümete karşı olarak değerlendirilmemesi gerektiğinin altını çizdi ve “Biz laiklikle ilgili hassasiyetlerimizi bir kere daha, kamuoyuyla paylaştık” dedi.

BAŞBAKAN RAHATLADI
NTV canlı yayınına katılan Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin de telefon görüşmesinin olumlu olduğunu söylemekle yetindi.Şahin, “Başbakan Erdoğan’ın son derece rahatlamış, olumlu bir yüz ifadesi vardı” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız