1. HABERLER

  2. YURT VE DÜNYA

  3. Başbakan GS tepkisini açıkladı
Başbakan GS tepkisini açıkladı

Başbakan GS tepkisini açıkladı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Galatasaray'ın yeni stadı Türk Telekom Arena'nın açılışında yaşananları değerlendirdi.

A+A-

Erdoğan, Sinan Erdem Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen İstanbul Büyükşehir Belediyesinin 28 kavşak ve yol, 3 spor salonu, 2 metro istasyonu ve 3 adet stadın bağlantı tüneli toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, Seyrantepe'de Galatasaray Kulübü için yapılan stadın açılışında yaşanan olaylara değindi.

Erdoğan, kendi talimatıyla, Seyrantepe Stadı'na bir istasyon eklendiğini söyledi. Sinan Erdem Kapalı Spor Kompleksini tıklım tıklım dolduranlardan asla yuhalama istemediğini ifade eden Erdoğan, ''Çünkü sizin ferasetinize inanıyorum. Ama bir gerçeğin de bilinmesini istiyorum'' diye konuştu.

Konuşması salonda bulunanlar tarafından ''Türkiye seninle gurur duyuyor'' sloganlarıyla kesilen Başbakan Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Biz hiçbir zaman ülkemizde ayrımcılıktan yana olmadık, olmayacağız. Kim ne yaparsa yapsın, olmayacağız. Fakat şunun bilinmesini isteriz. Biz Galatasaray gibi güzide bir külümüzün adeta belli bir yere sıkışmış olan Ali Sami Yen'den kurtarılıp daha geniş bir alanda farklı bir stada, daha geniş bir tesise kavuşmasını gelen talep üzerine arzu ettik. Merhum Özhan Canaydın bana bu talebi getirdiği zaman olumlu baktığımı, konuyla ilgili gerekli olarak desteği vereceğimizi söyledim. Bunu Büyükşehir Belediye Başkanımla, TOKİ ile o dönemdeki Spordan Sorumlu Devlet Bakanım ile paylaştım ve bu şekilde bu yatırıma başladık. İhaleyi ilk alan müteahhit firma bu işi götüremedi. Götüremeyince biz ne olursa olsun gerekirse TOKİ olarak bu işi bitireceğiz' dedik. Çünkü bunu ortada bırakamazdık.

Şimdi birileri çıkıyor 'efendim Seyrantepe Stadı'nı burada filancanın, filancanın, filancının emeği vardır.' Burada çok açık konuşuyorum, Seyrantepe Stadı'nın A'dan Z'ye yapımında Galatasaray Kulübünün bir Allah kuruşu yoktur. Tamamıyla bu tesis Toplu Konut İdaremiz tarafından yapılmıştır. Ve Galatasaray Kulübümüzün de kullanma hakkı olarak kendisine tahsis edilmiştir ve bunun da anlaşmaları yapılacak daha yapılmış değil. Şimdi burada ben farklı bir kulübe, Devlet Bakanım farklı bir kulübe gönül vermiş olabilir. TOKİ başkanım farklı bir kulübe gönül vermiş olabilir. Ama bunların hepsini biz bir kenara koyduk. Niye? Çünkü Galatasaray bizim beynelmilel ülkemize şampiyonluklar kazandırmış bir kulübümüz. Ve ülkemizi uluslararası futbolda tanıtmış bir kulübümüz. Ve buna böyle bir yer yakışır dedik ve bunu bitirdik. Dün akşam resmi açılışını yaptık. Tüm oradaki olumsuzluk sahiplerinindir. Galatasaray camiasını bundan tenzih ederim. İnanıyorum ki Galatasaray camiası da bu yapılanlardan rahatsız olmuştur. Bizim de üzüntümüz budur. Sadece 310 trilyonluk yatırımla kalmadık. Stada yaptığımız bu 310 trilyonun yanında gerek metro gerekse oradaki kavşak düzenlemesiyle birlikte oradaki yatırımın toplam bedeli 600 trilyonu bulmuştur. Herhalde böyle bir yatırımın karşılığı bu olmamalıydı diye düşünüyorum. Ama biz ne diyoruz, 'At denize, balık bilmezse halik bilir' diyoruz.''

 

KOMPLOYLA GELEN BEDELİNE ORALARA ÖDER

Erdoğan, dün akşam saatlerinde Seyrantepe Stadı'nın açılışını gerçekleştirdiklerini hatırlattı. ''Biz bütün bunları yaparken anamuhalefet partisi ve muhalefet ne yapıyor, onlar da bol bol laf üretiyor. Onlar laf, biz eser üretiyoruz. Farkımız bu'' diyen Erdoğan, şöyle devam etti:

''Şunu çok açık daha önce söyledim, 'Manşetle gelen, manşetle gider' demiştim. Yine aynı şeyi söylüyorum. Bizi manşetler getirmedi, 'Biz bu millete efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geliyoruz' dedik. Milletin desteğiyle, milletin tercihiyle, milletin hayır duasıyla gelen, bedelini millete öder. Biz buyuz. Ama komployla gelen, üfürmeyle gelen, medyanın şişirdiği yelkenle gelen de, bedeli gider, oralara öder. Aramızdaki fark bu. Şimdi, ufaktan ufaktan o bedel ödeniyor.''

Anamuhalefet partisinin kurultayında, bazı gazetecilerin ayakkabılarını çıkararak, masaların üzerine çıkıp gözyaşları içinde alkış tuttuklarını ifade eden Erdoğan, ''Bu gazeteciler, alkışla kalmadılar, sonra da tıpkı genel başkanları gibi iftirayla, hakaretle, hatta sokak ağzı küfürlerle, partizanlıklarını gösterdiler. İşte geçen hafta da ödüllerini aldılar. Bu ülkenin Başbakan'ına, bakanlarına, hükümetine, en ağır hakaretleri eden, bunu da köşesinde yazacak kadar ileri giden, aynı zamanda Basın Konseyinin de başında olan şahıs, anamuhalefet partisinden rozetini aldı. Bu nasıl Basın Konseyinin başkanı. Kimmiş candaş medya, kimmiş yandaş medya, hepsi ortaya çıkıyor. Dökülmeye başladılar lime lime. Hayırlı olsun... Bunların hepsi bizim hareketimiz için güzel gelişmeler.''

CHP İSTANBUL İL BAŞKANLIĞINA YAPILAN ATAMA

Ragıp Nebil İlseven'in CHP İstanbul İl Başkanlığına atanmasını da değerlendiren Erdoğan, ''İl başkanlığına getirdikleri şahıs, 2001-2004 yılları arasında TMSF'de görev almış. TBMM Yolsuzlukları Araştırma Komisyonu, bu şahısla ilgili yolsuzluk yaptığı gerekçesiyle yargılanması için rapor hazırlamış. Raporun altında kimin imzası var biliyor musunuz? O dönem CHP Milletvekili olan, TBMM Yolsuzlukları Araştırma Komisyonu üyesi olan Kemal Kılıçdaroğlu'nun'' dedi.

''Dün 'yolsuzluk yaptı, yargılansın' diyorsun, bugün partisinin en önemli ili olan İstanbul'un il başkanlığına aynı kişiyi getiriyorsun ve Türkiye'nin medyadaki en önemli grubunun CEO'sunu oraya koyuyorsun. Kim candaş medya, yandaş medya, bunlarla pazarlıkta ortada'' diye konuşan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Bunların ortaya attıkları yolsuzluk iddialarının ne kadar ciddi, ne kadar samimi olduğu işte bu olaydan belli. Siyaset tarihimizde, rekor sürede çark etme başarısı CHP Genel Başkanı'na aittir. Öyle görünüyor ki bu rekor bir daha kolay kolay kırılamayacak.

'Başörtüsü' dedi, akşam çark etti. 'Genel af' dedi, 'U dönüşü' yaptı. 'Dersim'de analar ağlasın' diyen arkadaşı için, 'gereğini yapmalı' dedi, sonra geri vitese taktı. 'Genel başkan adayı değilim' dedi, çıktı ertesi gün genel başkan adayı oldu. 'Havuzlu villa' dedi bize saldırdı bir de baktık ki beyefendinin, kendi havuzlu villası çıktı. 'Çarşaf liste' dedi, blok liste uyguladı. 'Suçludur, yargılansın' dedi, getirdi İstanbul'a il başkanı yaptı. Halk oylamasında herkesi 'hayır' demeye çağırdı, kendisi gidip oy kullanamadı.''

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun, RTÜK Kanunu'nun 25'inci maddesinden dolayı, hızını alamadığını ve kendilerine hakaret ettiğini belirten Başbakan Erdoğan, şunları söyledi:

''25'inci maddenin CHP'nin koalisyon ortağı olduğu dönemde yasaya konduğunu bilmiyor. Anamuhalefet partisinin lideri, arkasındaki tüm o yapay rüzgara, tüm o üfürmelere rağmen, hiçbir konuda tutarlılık görüntüsü vermiyor, veremiyor.

Biz her zaman söylüyoruz, Türkiye'de bir muhalefet boşluğu var. Muhalefet, siyaset üretemediği için iftira üretiyor, yalan üretiyor, hakaret üretiyor. Biz her zamanki gibi takdiri yüce milletimize bırakıyoruz. Benim milletim, haziran geldiğinde, sandık kurulduğunda, kendisine hizmet üretenle, iftira üreteni en iyi şekilde ayırt edecektir.''

755 MİLYON LİRALIK YATIRIMI AÇTI

Erdoğan, bugün İstanbul'da, bir tek toplu açılış töreniyle, 28 kavşak, 3 spor salonu, 2 metro istasyonu ve 3 adet stat bağlantı tünelinin açılışını yaptıklarını söyledi. Erdoğan, toplu açılış töreniyle, İstanbul'a tam 755 milyon 143 bin 288 liralık yatırım kazandırdıklarını, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin son 6,5 yılda, 231 kavşak, 800 kilometre uzunluğunda yeni yol inşa ettiğini dile getirdi.

Dün akşam Taksim'den Seyrantepe Stadı'na gelenlerin 10 dakikada geldikleri bilgisinin verildiğini dile getiren Erdoğan, Marmaray bittiği zaman da bu kez Anadolu yakasından gelindiğinde zamanın istenildiği gibi kurgulanacağını vurguladı.

Erdoğan, Seyrantepe'den Levent'e 4 dakikada, Seyrantepe'den Taksim'e 16 dakikada, Şişhane'ye 19 dakikada, Yenikapı'ya 24 dakikada ulaşılabileceğini belirterek, bu açılış töreniyle İstanbul'a uluslararası standartlarda yeni spor tesisleri de kazandırdıklarını söyledi.

SİNAN ERDEM TÜRKİYE'NİN BİR NUMARALI SPOR SALONU

Sinan Erdem Spor Salonu'nun Türkiye'nin bir numaralı spor salonu olduğunu ve toplam hacminin 17 bin 500 kişi olduğunu dile getiren Erdoğan, bugün aynı zamanda resmi açılışının yapıldığını belirtti.

Erdoğan, ''Adam odur ki, koya dünyada hayırlı bir eser, eseri olmayanın, gör ki yerinde yeller eser'' şeklindeki atasözüne de atıfta bulunarak, ''Biz Türkiye'ye eser kazandırmanın, illerimize eser kazandırmanın cehdi, gayreti, mücadelesi içindeyiz. Biz, Türkiye'nin on yıllardır ihmal edilmiş, on yıllardır üzeri örtülmüş meselelerini tek tek çözmenin gayreti içindeyiz'' dedi.

KARS'TAKİ HEYKEL TARTIŞMASI

Kars'taki, heykelle ilgili sözleri, bir toplu açılış töreninde ifade ettiğini belirten Erdoğan, şunları kaydetti:

''Kars'ta o gün 43 farklı eserin açılışını yaptık. O eserler içinde ne vardı biliyor musunuz? Ani Harabeleri içinde yer alan, Tigran Honest Ermeni Kilisesi vardı ve yine aynı yerde Menucehr Camisinin restorasyonları vardı. Orada 8 cami, 8 kilise bulunuyor ve biz, bu hükümet, onların tamamını restore ediyoruz. Bizde ayrımcılık yok. Bunları biz zenginliğimiz olarak görüyoruz. Bize bu eleştirileri gönderenler, hatta daha ileri gidip hakaret edenler Allahualem bir kere gidip, bu Kars'taki 'ucube' diye nitelendirdiğim o eseri görmüş değiller ve görmeden konuşuyorlar, duyduklarıyla konuşuyorlar.''

DAHA MÜSAİT BİR YER BULABİLİRLER

Erdoğan, söz konusu heykelle ilgili olarak, ''İzmir'den Karşıyaka buna talip olmuş, buyursun alsın. Onlar daha uygun, müsait bir yer bulabilirler oraya yerleştirsinler, oraya inşa etsinler. Biz neyi nerede inşa edeceğimizi, kılı kırk yararak dikkatle yapıyoruz'' dedi.

Yine Kars'ta Selçuklu Sarayı'nı da elden geçirdiklerini, restore ettiklerini, güçlendirdiklerini ve onun da açılışını yaptıklarını ifade eden Erdoğan, şöyle devam etti:

''Bu eserin banisi bana akıl veriyor. 'Siz oradaki işsizliği giderin' diyor. Biz sana iş bulmaya mecbur değiliz. Çok işsiz kalmışsın galiba, gidip benim o tarihi eserlerimi gölgede bırakacak yerde bunu inşa ediyorsun. 1,2 trilyon. Kusura bakma... Ben bunları konuşmamda da ifade ettim. Bunları kimse görmedi, görmez. Bunlara kimse dikkat etmedi, etmez... Neden? Çünkü işlerine gelmez. Kültüre, sanata, sanat eserine, sanatçıya en parlak dönemlerini yaşatıyoruz, bunu kabullenmiyorlar. Neden biliyor musunuz? AK Parti iktidarı yapıyor diye''

TÜTÜN VE ALKOLLÜ İÇECEKLERİN SATIŞINA YÖNELİK YÖNETMELİK

Başbakan Erdoğan, Tütün Mamulleri ve Alkollü İçeceklerin Satışına Yönelik Yönetmeliğe ilişkin, ''Bunun eleştirisini yapanlar, siz hani Amerika'yı çok iyi tanıyordunuz? Avrupa Birliği üyesi ülkeleri çok iyi tanıyordunuz? Oralardaki standartlara bir bakın. Kaç yaşındaki çocuk veya genç bir marketten gidip alkollü içki alabilir. Gelen yasak bunlaradır. 21 yaşın altında satın alamazsın. Bunu ben söylemiyorum, bunu dünya yapıyor. Ama ne diyorlar, 'bunlar bunları yasaklıyor, tamamen kaldırıyor'. Bırak bu yalanları, dürüst ol dürüst. Benim böyle bir hesabım yok'' diye konuştu.

İstanbul'da 4,5 yıl belediye başkanlığı yaptığını, aynı zihniyetin ''Bunlar trenleri kadın-erkek diye ayıracaklar'' dediğini dile getiren Erdoğan, ''(Otobüsleri ayıracaklar) dediler, ayrıldı mı? (Trenlerden insanları atacaklar) dediler atıldı mı? Pendik'te bir kaza oldu, (İşte bak gördünüz mü? Kızı trenden attılar) dediler. Bu medya o günkü medya, değişen bir şey yok'' ifadesini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum