1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Başbakan Rize'den ayrıldı
Başbakan Rize'den ayrıldı

Başbakan Rize'den ayrıldı

4 gündür Rize'de olan Başbakan Erdoğan, öğleye kadar kaldığı Güneysu'da gazetecilerin sorularını cevaplandırdıktan sonra Trabzon'a hareket etti.

A+A-

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, terörle mücadelenin artan yoğunlukta devam ettiğini belirterek, "Bundan taviz vermemiz mümkün değil. Terör şiddetini ortadan kaldırmadıkça, silahını bırakmadıkça güvenlik güçlerimiz bu tür olaylara sessiz kalamaz" dedi.

GÖKTÜRK FIRAT & ERSEN KÜÇÜK

Memleketi Rize'nin Güneysu ilçesinde bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dün gün boyu çıkmadığı evinden bugün çıktı.

Bugün annesi Tenzile Erdoğan'ın Anneler Günü'nü kutlayarak evinden çıkan Başbakan Erdoğan, Güneysu Merkez Camii'ne geldi.

Vefat eden 82 yaşındaki Ramazan Hızır adlı vatandaşın ailesine başsağlığı dileyen ve taziyelerde bulunan Başbakan Erdoğan, cami çıkışında vatandaşlarla tokalaştı.

Bir süre ilçe halkı ile sohbet eden Erdoğan, daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Terörle mücadelenin artan yoğunlukla devam edeceğini belirten Başbakan Erdoğan, "Buradan taviz vermemiz mümkün değil. Zaman zaman bazı akıl verenler oluyor, 'operasyonlar durdurulsun' diye. Terör şiddetini ortadan kaldırmadıktan, silahını bırakmadıktan sonra güvenlik güçleri nerede olursa olsun bu olaylara istihbarat doğrultusunda müdahale edecektir. Sessiz ve duyarsız kalamayız. Bütün bunlar halkımızın huzuru içindir. Vatanımızın bölünmez bütünlüğü içindir. Taviz beklemek mümkün değildir" dedi.

Başbakan Erdoğan, teröre bulaşan kişileri de pişmanlık yasasından faydalanmaya davet ederek, "Daha önce ifade ettiğimiz gibi 'Pişmanlık Yasası' adı verilen bu yasadan istifade edebilirler. Bunları değerlendirmelerinde fayda olur. Ülkemizin birliği için faydalı olur. Demokrasiye inanıyorlarsa, barışa saygıları varsa bu adımı atmalarında fayda var. Bunu bilmeleri lazım. Temennimiz odur ki aklı selim galip gelir. Bu konuda güvenlik güçlerimiz de üzerlerine düşen görevi yapmaktadırlar. Bu arada verdiğimiz şehitler var. Bu bizleri üzmektedir. Onlara da Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı diliyorum" ifadelerini kullandı.

GALATASARAY'I KUTLADI

Fenerbahçeli olan ve bunu her zaman dile getiren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Galatasaray'ın şampiyonluğunu da kutladı.

Yorucu bir sezon sonunda Galatasaray'ın kararlılığını, inancını ve kollektif anlayışı sahaya yansıttığını ifade eden Erdoğan "Son 6 hafta teknik direktörünü kaybetmesine rağmen yükselen performansı ile şampiyonluğunu yakaladı. Ülkemizi önümüzdeki sezon şampiyonlar liginde başarıyla temsil edeceğine inanıyorum" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, daha sonra bugün Antalya'daki programına katılmak üzere Rize'den karayoluyla ayrılarak Trabzon Havalimanı'na geçti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
4 Yorum