1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Başbakan Rize'ye ulaştı
Başbakan Rize'ye ulaştı

Başbakan Rize'ye ulaştı

Başbakan Erdoğan'ın Rize gezisi Trabzon'da olaylı başladı. 1 kişi gözaltına alındı. Erdoğan kalabalıktan dolayı ezilme tehlikesi yaşadı...

A+A-

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, memleketi Rize'de haftasonu katılacağı açılış ve ziyaretler için akşam saatlerinde havayolu ile Ankara'dan Trabzon'a geldi.
Beraberinde Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç ile birlikte Başbakanlık'a ait 'ATA' uçağı ile Trabzon'a gelen Başbakan Erdoğan'ı havalimanında partililer ve milletvekilleri karşıladı. Havalimanındaki yoğun güvenlik önlemleri dikkati çekerken, Başbakan Erdoğan bir ara kalabalık ve ilgi nedeniyle ezilme tehlikesi geçirdi. Yakılan meşaleler sonrasında kendilerini Rize'ye götürecek olan Başbakanlık'a ait otobüse binen Başbakan Erdoğan ve beraberindekileri taşıyan otobüse doğru hareketlenen bir kişi, otobüse taş attığı iddiasıyla polis ekipleri tarafından gözaltına alındı.
Başbakan Erdoğan, daha sonra yaklaşık 150 araçlık konvoyla memleketi Rize'ye hareket etti.
 
Rize’ye gelişinde Güneysu ilçesinde kalabalık bir halk topluluğu tarafından havai fişek gösterileri ve kemençe ile karşılanan Başbakan Erdoğan burada yaptığı konuşmada Trabzon’da yaşananlara değinerek, “ Pazar akşamı Trabzon’da sivil toplum örgütleri ile bir araya geleceğiz. Trabzon’da son zamanlarda bazı oyunlar oynanmakta. Aslında yapılan spekülasyonlar ile hemşehrilerimin gururu ve onuru ile oynanmak istenmiştir. Ancak biz buna tahammül de etmeyiz müsaade de. İnsanlarımızın birlik ve beraberliğe ihtiyacı var. Trabzon’da sivil toplum örgütleri ile bu konuları değerlendireceğiz” dedi.
 
Kendisini karşılayanlara de teşekkür eden Erdoğan, "Görüyorum ki önümüzde yıkılmayan belediye binasıyla kaymakamlık binası kalmış. Bir dahaki gelişimde Güneysu'nun köy görünümünden kurtulup bir ilçe haline geldiğini görmek istiyorum" şeklinde konuştu.
Erdoğan, konuşmasının ardından otobüsten inerek mercedes marka bir otomobil ile Merkez Mahallesi'ndeki evine gitti. (Mustafa BAYRAK)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız