1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. GİRESUN

  4. BAŞBAKAN’a fındık mektubu
BAŞBAKAN’a fındık mektubu

BAŞBAKAN’a fındık mektubu

2006 ürünü fındıkta yaşanan sorunların, yeni mahsul üründe de yaşanmaması için Başbakan Erdoğan'a çeşitli taleplerin yer aldığı bir mektup gönderildi.

A+A-

ZİRAAT ODALARINDAN ERDOĞAN’A ‘ÇİFTÇİYİ MAĞDUR ETMEME’ FORMÜLÜ
Giresun Ziraat Odası Başkanı Özer Akbaşlı, 2006 ürünü fındıkta yaşanan sorunların, yeni mahsul üründe de yaşanmaması için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a çeşitli taleplerin yer aldığı bir mektup gönderdi

“NE AĞLATTI NE GÜLDÜRDÜ”

Giresun Ziraat Odası (GZO) Başkanı Özer Akbaşlı tarafından, 2006 ürünü fındıkta yaşanan sorunların, yeni mahsul üründe de yaşanmaması için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a çeşitli taleplerin yer aldığı bir mektup gönderildi. GZO'dan yapılan yazılı açıklamada, mektupta, 2007 yılı müdahale fındık alım fiyatının 5,15 YTL olarak açıklanmasının kendilerini ne mutlu ettiğini, ne de güldürdüğü belirtildi. GZO Başkanı Çeşitli taleplerin yer aldığı bir mektup gönderildiği belirtilerek, mektupta, 2006 ürünü fındık fiyatlarının Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) alım fiyatlarının oldukça aşağısında kaldığına dikkat çekildiği ve bu durumun da üreticiyi mağdur ettiğinin vurgulandığı kaydedildi.

TALEPLER YER ALDI
Açıklamada, Başbakan'a gönderilen mektupta 2006 ürünü fındıkta üreticinin mağdur olmaması, Türkiye ekonomisinin milyonlarca dolar kayba uğramaması, açıklanan 2007 yılı fındık müdahale fiyatlarının serbest piyasada da aynı rakamla ve hatta daha yükseğinden alınır-satılır ve ihraç edilir olması için bazı taleplerin yer aldığı aktarılarak, şu ifadelere yer verildi: "TMO ve FİSKOBİRLİK yetkilileri, alım merkezlerinde en az 16 saat görev yapmalıdır. Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇSK) belgesi olan veya olmayan her üreticiden fındık alınmalıdır. FİSKOBİRLİK ortağı olan veya olmayan herkesten fındık alınmalıdır”

“ÖDEMELER AKSAMAMALI”
“Piyasalara tüm fındıkların alınacağı ısrarla söylenmeli, alıcılar tedirgin ve rahatsız, satıcılar rahat ve güven duymalıdır” ifadesinin yer aldığı mektupta ödemeler konusunda ise şu ifadeler kullanıldı “Alım bedelleri, yarısı peşin ve diğer 15 günde ödenirken aksaklık yaşanmamalıdır. Anlatmaya çalıştığım bu durumu uygulamaya geçirebilirsek, fındık fiyatları serbest piyasada Eylül ayının ikinci yarısından itibaren, TMO fiyatlarının üzerine geçer ve bu durumda, hem çiftçi mağdur olmaz. Sizler de siyasetten bir başarının hazzını yaşarsınız. Tüm bunları söylemenin bir görev olduğunu düşünüyorum".

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız