1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. ARTVİN

  4. BAŞBAKAN'A TAŞ BEBEK YAPIYORLAR
BAŞBAKAN'A TAŞ BEBEK YAPIYORLAR

BAŞBAKAN'A TAŞ BEBEK YAPIYORLAR

Arhavi'de açılan taş bebek kursunda Başbakan Erdoğan’a hediye edilmek üzere taş bebek üretiliyor!

A+A-

Artvin’in Arhavi ilçesinde Arhavi Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile Arhavi Belediye Başkanlığı’nın organizasyonuyla açılan taş bebek kursunda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a hediye edilmek üzere verilen taş bebek siparişini yetiştirmek için gece gündüz hummalı bir çalışma yürütülüyor.

Usta öğreticisi Emine Gündoğdu,Başbakan Erdoğan’a hediye edilmek üzere Rize Valiliği tarafından kendilerine verilen yöresel kıyafetli 3 çeşit taş bebeği siparişini hazırlamak için titiz çalışma yürüttüklerini söyledi.

tasbebek2.20131008154417.jpg

‘Kadınlar Ekmeğini Taştan Çıkarıyor’ atölyesinde deniz çakıl taşları ile yöreye has modeller yaptıklarını belirten Gündoğdu, kursa katılarak taş bebek yapmayı öğrenen kadınların aynı zamanda aile bütçelerine katkı sağlama imkanı yakaladıklarını söyledi.

Projenin koordinatörü Sibel Gündoğdu Güven ise taş bebeklere pazar bulma konusunda çaba harcadıklarını, yapılan görüşmeler sayesinde, kamu kurum ve kuruluşları konuklarına plaket yerine, taş bebek hediye etmeye başladıklarını belirtti.

tasbebek1.20131008154506.jpg

Taş bebeklerin ününün kısa sürede ülkenin her yerine ulaştığını kaydeden Güven “İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa başta olmak üzere çok sayıda ilden sipariş alıyoruz. Belediye başkanlıkları ve sivil toplum kuruluşları başta olmak üzere bir çok kamu kurum ve kuruluşu taş bebek talebinde bulunuyor" dedi.

tasbebek3.jpg

Güven, son siparişlerini Başbakan Erdoğan’a hediye edilmek üzere Rize Valiliği’nden aldıklarını sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız