1. HABERLER

  2. YURT VE DÜNYA

  3. Başbakan'dan açıklamalar
Başbakan'dan açıklamalar

Başbakan'dan açıklamalar

Başbakan Erdoğan, seçim zaferini eşi ile birlikte AK Parti Genel Merkezi'ne gelerek kutladı. Başbakan balkondan halka hitap etti.

A+A-

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, sandıktan birlik ve beraberliğin, demokrasi ve cumhuriyetin daha da güçlenerek çıktığını vurgulayarak, "Çok partili siyasi hayatımızda, özellikle rahmetli Menderes'ten sonra, 1954 iktidarından sonra ilk defa milletimiz, iktidarına devam kararı vermiştir. 52 yıllık süreç içerisinde hiçbir iktidar, iktidardayken ikinci kez oylarını arttırarak iktidarda kalamamıştır" dedi.
Resmi olmayan seçim sonuçlarının netlik kazanmasıyla eşi ile birlikte AK Parti Genel Merkezi'ne gelen Başbakan Erdoğan, parti binasının ikinci katında bulunan balkondan halka hitap etti. 'Güçlü lider, güçlü Türkiye' anonsuyla kürsüye gelen Erdoğan ve Gül çifti, elele vererek halkı selamladı. Erdoğan, konuşmasında Türkiye'nin genel seçimleri tamamladığını, milli iradenin hür ve şeffaf bir şekilde sandıklara yansıdığını söyledi. Vatandaşların huzur ve güven içinde demokratik tercihlerini ortaya koymuş
olmasından büyük memnuniyet duyduğunu dile getiren Erdoğan, "Demokrasimiz, önemli bir sınavını dünyaya örnek olabilecek şekilde başarıyla vermiş, ulaştığı olgunluk seviyesini tüm dünyaya göstermiştir. Ülkemize, milletimize ve demokratik hayatımıza hayırlı olsun" diye konuştu. Gayri resmi sonuçlar üzerine ilk değerlendirmelerini yapmak istediğini belirten Erdoğan, milletin önemli bir çoğunluğuyla AK Parti'yi toplumsal merkezin adresi olarak tescil ettiğini, bunun için oylarını AK Parti'de birleştirdiğini
kaydetti. Bunun aslında çok önemli bir tespit olduğunun altını çizen Erdoğan, "Çok partili siyasi hayatımızda, özellikle rahmetli Menderes'ten sonra, 1954 iktidarından sonra ilk defa milletimiz iktidarına devam kararı vermiştir. 52 yıllık süreç içerisinde hiçbir iktidar, iktidardayken ikinci kez oylarını arttırarak iktidarda kalamamıştır. Tabi ki bu sizin kararınızdır. Çünkü AK Parti'nin hamurunu siz yoğurdunuz" şeklinde konuştu.
Seçim sonuçlarını 'Sandıktan birlik ve beraberliğimiz, demokrasimiz ve cumhuriyetimiz daha da güçlenerek çıkmıştır' sözleriyle değerlendiren Erdoğan, bu seçimde kazananın millet, gelecek, güven ve istikrar olduğunu söyledi. Milletin güven ve istikrar içinde AK Parti ile 'Durmak yok, yola devam' kararı aldığını ifade eden Başbakan Erdoğan, şunları söyledi:
"Seçimlerden oylarımızı daha da arttırarak çıktığımız artık anlaşıldı. Öncelikle aziz milletimize, AK Parti'ye gösterdiği büyük teveccüh ve destekten dolayı şahsım ve partim adına en derin duygularımla şükranlarımı arz ediyorum. Bu sonuçta emeği geçen her kademedeki bütün arkadaşlarıma, gerek ana kademe gerek gençlik ve kadın kollarındaki bütün arkadaşlarımı kutluyorum."
Bu başarının AK Parti'yi şımartmak yerine omuzlarındaki sorumluluğu daha da arttırdığına dikkat çeken Başbakan Erdoğan, "Omuzlarımızdaki sorumluluğu daha da arttırmıştır. Milletimizden aldığımız güzlü sorumluluğu bütün ağırlığıyla omuzlarımızda hissediyoruz" mesajını verdi. Konuşmasında demokratik tercihlerini AK Parti'den yana kullanmayanlara da seslenen Başbakan Erdoğan, herkesin müsterih olmasını istedi. "Sizin sandıktan verdiğiniz değerli mesajınızı anlıyorum" diyen Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu:
"Lütfen müsterih olun. Kime oy verirseniz verin, oylarınız bizim için değerlidir. Tercihlerinize saygı duyuyoruz. Farklılıklarımızı demokrasinin gereği olarak görüyoruz, Demokrasi, farklılıkları esas alan bir tercihtir. Seçimlerde daha güçlü çıkan parti olarak bu zenginliği korumak bizim görevimizdir. Rahat olunuz, Çünkü milletimizin emanetine bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da sonuna kadar sahip çıkacağız."
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisi ve kendi adına kimseye kırgın olmadığını belirterek, CHP lideri Deniz Baykal aleyhine slogan atan partilileri susturdu. Erdoğan, "O ifadeleri meydanlarda bıraktık, şimdi yeni bir sayfa açıyoruz. Kapımızı demokratik nezaket ve aldığımız temsil yetkisi içinde herkese açık tuttuğumuzu ifade etmek istiyorum. Nihayet hepimiz Türkiye için, milletimiz için varız. Kaybeden rakiplerimize de bundan sonrası için başarılar diliyorum" dedi.
AK Parti Genel Merkezi'nin balkonundan genel merkez bahçesinde toplanan kalabalığa seslenen Başbakan Erdoğan, milletin AK Parti'ye verdiği görevi layıkıyla yerine getirmek için büyük bir gayret içerisinde çalışacaklarını söyledi. Demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti'ni daha da yükseklere taşıyacaklarını vurgulayan Erdoğan, Türk milletinin değerlerinden ve cumhuriyetin temel nitelilerinden asla taviz vermeyeceklerini söyledi. Erdoğan, "Ortak hedefimiz, güçlü ve müreffeh bir
Türkiye idealidir. Bu hedefe ancak birlik ve bütünlüğümüzü her şeyin üstünde tutarak ulaşabiliriz. Sizlere sözümüz hiçbir ayrım yapmadan Türkiye'yi bir ve bütün olarak kucaklamaktır. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün gösterdiği muasır medeniyeti aşma hedefimizi cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıldönümü olan 2023'te yakalamak temel önceliğimiz olacaktır. Nihayet bugün sandıkta tecelli eden millet iradesi de bize 'değişim ve gelişmeye devam' demiştir. İnşallah bu dönemde kişi başına milli
gelir 10 bin dolar olacak" şeklinde konuştu.
Son 4.5 yılda gelinen tarihi seviyelerin, yeni hedefleri yakalama konusunda kendilerine güç vereceğini kaydeden Erdoğan, "Bugüne kadar sizlerle birlikte başardık. Bundan sonra da sizlerle birlikte aşamayacağımız hiçbir engel yoktur, buna inanıyorum. Milletimizin bu seçimlerde ortaya koyduğu güçlü onayla cumhuriyetimizin kuruluş ideali olan AB hedefini gerçekletirmek için kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz. Bu zorlu yolculukta milletimizin yüksek menfaatleri ve değişim talepleri bundan önce olduğu gibi
yine rehberimiz olacaktır" diye konuştu.
Bugüne kadar izledikleri onurlu dış politikanın aynen devam edeceğini belirten Erdoğan, dikleşmeden dik durma ve düşman üretmek değil, dost kazanma ilkelerinin, Türkiye'nin komşularıyla ilişkilerinde yine belirleyici olacağını dile getirdi.
Başbakan Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi önünde toplanan kalablıktan bayraklarını kaldırmalarını isteyerek, "Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır" dizelerini okudu. Erdoğan, seçim mitinglerinde olduğu gibi 'Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet' sözlerini vatandaşlara tekrar ettiterek, bu ilkelerle yola devam edeceklerini vurguladı. Bölücü teröre karşı verdikleri mücadelenin, Türk milletinin sarsılmaz vatan sevgisinden aldıkları güçle süreceğini
kaydeden Erdoğan, uzun soluklu bu mücadelede gereken her adımı doğru zamanda atma kararlılığında olduklarını kaydetti. Çeteler başta olmak üzere ulusal güvenliği, vatandaşların can emniyetini ve huzurunu hedef alan her türlü tehditle kararlılıkla mücadelelerini sürdüreceklerini vurgulayan Erdoğan, "Gördüğünüz gibi çeteler bir bir çöküyor, mafya bir bir çöktü, çöküyor" dedi.
Başbakan Erdoğan, seçimlerin huzur ve olgunluk içinde tamamlanması için görev yapan güvenlik görevlilerine, polise, jandarmaya ve askerlere gönülden teşekkür ettiğini ifade etti. Türkiye'nin bu seçimle yeni bir ak sayfa daha açtığını söyleyen Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu:
"Bir siyasi rekabet sürecini geride bıraktık ve yeni bir döneme girdik. Yeni dönemde Meclis'te temsil edilecek bütün siyasi partilerimizi kutluyorum. Herkesi bu yeni sayfanın gereklerine göre hareket etmeye davet ediyorum. Ben şahsım ve partim adına kimseye kırgın değilim."
Erdoğan, konuşmasının bu bölümünde, 'Vur vur inlesin Deniz Baykal dinlesin' şeklinde slogan atan partilileri susturarak, "Lütfen. Onu artık meydanlarda bıraktık. O ifadeleri meydanlarda bıraktık, şimdi yeni bir sayfa açıyoruz. Kapımızı demokratik nezaket ve aldığımız temsil yetkisi içinde herkese açık tuttuğumuzu ifade etmek istiyorum. Nihayet hepimiz Türkiye için, milletimiz için varız. Kaybeden rakiplerimize de bundan sonrası için başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı. Erdoğan, konuşmasında AK
Partililere de seslenerek, "Milletimiz kararını verdi, seçim bitti, ama unutmayalım ki sınavımız devam ediyor. Sizin sevinciniz başkalarının sevincine gölge düşürmesin. İnanıyorum ki AK Parti ve bütün AK Partililer bu sonucu, bu başarıyı olgunluk ve vakar içinde karşılayacaklardır. Bize yakışan budur. Siz de bunu ortaya koydunuz. Sizleri tebrik ediyorum. Zira her zaman söylediğimiz gibi asla başarı başımızı döndürmemelidir. Bizim sevincimiz, bizim gibi düşünmeyenlerin üzüntüsü olamaz, olmamalıdır. Bugüne
kadar birlik siyaseti yaptık, bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz. Aslolan Türkiye'nin kazanmasıdır, milletimizin kazanmasıdır dedik. Bundan sonra da bunun için çalışacağız. Öyleyse durmak yok. Türkiye'nin önü aydınlıktır. Allah yolunuzu, yolumuzu açık etsin. Allah yar ve yardımcınız olsun. Her şey Türkiye için" dedi.
Bu arada Erdoğan'ın konuşması sırasında partililer sık sık, "Cumhurbaşkanı Abdullah Gül' şeklinde sloganlar attı. Erdoğan, konuşmasının sonunda Abdullah Gül, bazı bakanlar ve partili kurmaylarıyla el ele tutuşarak kalabalığı selamladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum