1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Başbakanla çay parasını tartışacak
Başbakanla çay parasını tartışacak

Başbakanla çay parasını tartışacak

AK Parti Rize İl Başkanı Yılmaz Katmer, Salı günü Ankara'da Başbakan Erdoğan'la yapacağı görüşmede çay parasını yükseltmek için uğraşacağını söyledi.

A+A-

AK Parti Pazar ilçe danışma meclisi toplantısında konuşan Rize İl Başkanı Yılmaz Katmer, “2008 yılı çay sezonuna girerken soframızda bulunan gıda maddelerini alıp bugünkü fiyatlarla karşılaştırdım. Yani 2007 Mayıs ayındaki un kaç paraydı; şimdi kaç para, yumurta kaç paraydı; şimdi kaç para diye. Bunlar gibi birçok gıda ürününün karşılaştırmasını yaptım." dedi.

"Sayın Başbakanımızla Salı günü görüşeceğim." diyen katmer, "Bu sene açıklanacak yaş çay fiyatını yükseltmek için elimden geleni yapacağım. Ben önce vatandaşıma, daha sonra teşkilatıma, son olarak da partime hizmet etmekle mükellefim. Partimizin tabelalarında halkımız bizim için birinci sıradadır. Ovit tünelini halletmezsem Rize'de il başkanlığı yapmam demiştim. Ovit tünelimiz hayırlı olsun. Soyadı gibi kahraman olan bir hemşerimiz çıkmış, önüne büyük engeller konulmasına rağmen 'Ben bu tüneli yapacağım!' demiş. Biz de bu tüneli yapabilmesi için gerekli olanağı sağlayamıyorsak neden il başkanlığı yapayım ki?" şeklinde konuştu.

Siyasetin sadece konuşmakla olmadığını söyleyen Katmer, "Bu mikrofonlardan her zaman nutuk atmak gerekmiyor. Bazen koltuk pahasına da olsa hizmet alacaksın. Türkiye'de denizi olup da tersanesi olmayan iki ilden biriyiz. Geçtiğimiz Pazar günü milletvekilimiz Ali Bayramoğlu, Başbakanımızla katar ziyaretine giderken bu konuyu kendileriyle konuştular. Şimdi bir heyet geliyor. Derepazarı mevkiinde tersane yapmak için Denizcilik Müsteşarlığının listesine Rize'yi yazdırdık. Bu tersane en az 3 bin kişiye istihdam sağlayacak. Bir diğer önemli yatırım ise organize sanayi bölgesi için Türkiye'de ilk kez bakanlar kurulu kararıyla cebri istimlâk yapıldı. 500 dönüm olan bu yer Sayın Başbakanımızın talimatıyla bin dönüme çıkartıldı. Burada da 5 bin kişiye istihdam olanağı sağlanacak. Yani yakın gelecekte Rize'mizin işsizlik sorunu ortadan kalkmış olacak” şeklinde konuştu.

AK Parti Pazar ilçe danışma meclisi toplantısı Pazar Belediyesi Kültür Salonu'nda, İl Başkanı Yılmaz Katmer, İl başkan yardımcıları Emin Öksüz, Burak Çakıroğlu, Pazar İlçe Başkanı Ahmet Basa, ilçe teşkilatı, il genel meclis ve belediye meclis üyeleri, ilçe kadın kolu, ilçe gençlik kolu, mahalle ve köy temsilcilerinin katılımıyla yapıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
12 Yorum