1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Başkan Bakırcı, fırıncılara sert çıktı
Başkan Bakırcı, fırıncılara sert çıktı

Başkan Bakırcı, fırıncılara sert çıktı

Rize Belediye Başkanı Bakırcı denetim sonrası tepkisini "250 gram ekmeği layıkıyla yapamayan beceriksizler bu işi bıraksın" şeklinde ortaya koydu.

A+A-

Muhammet KAÇAR - Rize’de yapılan fırın denetimleri sırasında temizlik ve hijyen kurallarına uyulmadığı, eksik gramajlı ekmek imal edildiği tespit edilmişti. Belediye Başkanı Halil Bakırcı, fırıncılara “250 gr ekmeği layıkıyla yapamayacak kadar beceriksiz fırıncılar var ise bu işi yapmayıp başka iş yapacaklar” diye sert bir dille uyardı.
Rize Belediyesi Zabıta ekipleri, Sağlık ve Tarım müdürlüğü yetkilileri ile birlikte önceki gece sabaha karşı saat 03.00 sıralarında kentte faaliyet gösteren 30 fırından 15’ine baskın düzenledi. Baskınlar sırasında birçok fırında sağlıksız koşullarda imalat yapıldığı ortaya çıkarken bazı fırınlarda ise 250 gram olması gereken ekmeğin eksik gramajda imal edildiği tespit edildi. Denetimler sonrası gramajı eksik olan 500 civarında ekmek ile sabah saatlerinde bakkal önlerinde bırakılan 700 civarında ekmek ile 300 simide el konulmuştu.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, fırıncıları sert bir dille uyardı. Bakırcı, “Yaptığımız kontroller sonucu bazı fırınların sağlık şartlarına uygun olmayan şekilde faaliyet gösterdiğini tespit ettik. Birçok vatandaşımız bizi arayarak tedirginliğini bildirdi. Ben vatandaşlarımdan rahat olmalarını istiyorum. 250 gr ekmeği layıkıyla yapamayacak kadar beceriksiz fırıncılar var ise bu işi yapmayıp başka iş yapacaklar. Bu böyle devam ederse uyguladığımız cezalar daha ağır olacak ve uygunsuz fırın isimlerini basın yolu ile kamuoyuna duyuracağız. Gerekeni, Belediyenin yaptırımı ve vatandaşın tepkisiyle uygulayacağız. Bu konuda kesin kararlıyız. Fırın sahibi seçilmiş meclis üyesi dahi olsa yaptırımlarımız kayıtsız uygulanacaktır” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
2 Yorum