1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. BAŞKAN BAKIRCI NE DEMEK İSTİYOR?
BAŞKAN BAKIRCI NE DEMEK İSTİYOR?

BAŞKAN BAKIRCI NE DEMEK İSTİYOR?

Arkadaşımız Alihan Telatar'a çok özel açıklamalarda bulunan Halil Bakırcı, yeni başkan adayı ve Rize'de ne yapılmak istendiğini bakın hangi sözlerle anlattı:

A+A-

Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, 10 yıllık görev süresinde yönetilen değil, yöneten olduğunu belirterek, "Bu da birilerini rahatsız etti. Benimle birlikte 10 arkadaşım aday adayı iken daha iyi yöneteceklerine inandıklarını getirdiler. Ak Parti'nin Rize'de seçimi kazanamama sorunu yoktur. Ama şunun altını çiziyorum; Rize'de yönetecek mi, yönetilecek mi? Bunu da zaman gösterecek. Ben Ak Partinin emrinde, yeni adayın yanındayım" diye konuştu.

Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı arkadaşımız Alihan Telatar’a çarpıcı açıklamalarda bulundu.

"BİRİLERİNİ RAHATSIZ ETTİM!"

Dünyada ve Türkiye'de olduğu gibi bir yönetenlerin bir de yönetilenlerin olduğunun altını çizen Başkan Halil Bakırcı, "Ben Belediye başkanı olarak kendime göre günahı, sevabı, doğrusu ve yanlışı ile 10 yıl Rize Belediyesini yönettim. İnşallah benden sonra gelecek olan için arzum, yöneten olur; yönetilen olmaz. Arzum budur. Rize'de geçmişte çok olmuştur. Sabah erken gelenin talebi doğrultusunda bir iş yapma eğilimi olur. Böyle olunca sıkıntı büyük olur. Ben kendimle ilgili yönetilen değil yöneten oldum. Bu da birilerini çok rahatsız etti" dedi.

"YÖNETEN Mİ YÖNETİLEN Mİ OLACAK?"

Ak Parti'nin Belediye Başkan adayı Reşat Kasap'ı tanımadığını ifade eden Başkan Halil Bakırcı, "Özelliklerini bilmiyorum. Tanımadığım için bir endişe taşımıyorum. Bunu kendisini tanıyanlara sormak lazım. Ben ve diğer aday adayı arkadaşlarım dışında yeni adayın buraya gelmesini arzu edenler Rize'yi bu 10 arkadaşımdan daha iyi yöneteceğine inandıklarından getirdiler ve kabul gördü. Başarılı olmasını arzu ediyorum. Ben Ak Partinin kuruluşundan beri varım. Hatalı bir karar verdiklerini zannetmiyorum. Ak Partinin emrinde yeni adayın da yanındayım. Elbette gelecek olan arkadaşımız kendi ekibini oluşturacak, istişaresini yapacaktır. Rize'de Ak Parti adayının kazanamama sorunu yoktur. Son seçimde alınan oyun 2 puan altında ve üstünde Ak Partinin adayı seçimi rahat kazanır. Bunu derken milletin oyuna ipotek koymuş değilim. Gözüken odur. Belki bazı ilçelerde adaya endeksli olarak kazanıp kazanamamak için sorun yaşanır ama Rize merkezde sorun yaşanmaz. Benim yaptığım yöneticilik partimizi güçlü duruma getirmiştir. Rize merkezde AK Parti yüzde 60'dan aşağıya düşmez. Rize'de ne kadar oy alınır bunu analiz etmeden söyleyemem. Ama şunun altını çiziyorum; Rize'de yönetecek mi, yönetilecek mi? bunu zaman gösterecektir" ifadelerini kullandı.

"BAZI İLÇELERDE RİSK VAR!"

Rize'nin bazı ilçelerinde risk olduğundan buna birkaç açıdan bakmak gerektiğinin altını çizen Başkan Halil Bakırcı, şunları söyledi: "İlçeler için adaylar tam netleşmedi. Zaten her zaman bir tepki olur. Rizeli Karadeniz'in fırtınası gibidir. Ne zaman ne yapacağı belli olmaz. Rize'de kazanma anlamında bir sorun olmaz. Fakat ne kadar oy alırız bunu iyi analiz etmek gerek. Bazı ilçelerde adaya endeksli olarak kazanıp kaybetme riski var. Belli bir adayı koyarsın seçimi kaybedersin. Başka aday koyarsın seçimi kazanırsın. Ama ne kadar oy alınır bunu ciddi analiz etmek lazım. Ama gerçek olan bir şey var bazı ilçelerde adaylara endeksli olarak sıkıntı var"

"BU SAATTEN SONRA HOLDİNG SAHİBİ OLACAK DEĞİLİM!"

“Rize'de öncelikle seçimi kazanmak sonrada iyi başkanlık yapıp performans sergilenmeli” ifadelerini kullanan Başkan Bakırcı şöyle devam etti: “Rize için genel merkez bir karar verdi. Ben de buna saygılıyım. Şunun özellikle bilinmesini istiyorum; benimle ilgili kimse yaptığım hizmetleri tartışmıyor. Ama durumum biraz daha farklı olsa şık olurdu. Benim kırgınlığım, sorduğum halde bana ‘sen adaylık müracaatında bulunma’ deme nezaketini göstermediler. Dediğim gibi farklı olsaydı şık olurdu. Bunun dışında başka bir şeyim yok. Ben 2004 yılında söylediğim gibi kalan ömrümü Rize'ye ve Rizelilere hizmet etmek için geçireceğim. Bu saatten sonra holding sahibi olacak değilim Geçinecek kadar maaşım var"
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum