1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Başkan Cumbur umut dağıttı
Başkan Cumbur umut dağıttı

Başkan Cumbur umut dağıttı

Hemşin Belediye Başkanı Başar Cumbur; toplu konut, çay fabrikası, AB hibe fonu projeleriyle ilçenin çehresini değiştirmeye başladıklarını söyledi.

A+A-

Zafer PEHLİVAN
Hemşin Belediye Başkanı Başar Cumbur TOKİ işbirliği ile yapımı devam eden toplu konut inşaatlarının tamamlanmasıyla ilçenin geleceğe dönük projelerinin ivme kazanacağını vurgulayarak, “56 Adet Konut ile 1 ticaret merkezi inşaatına Nisan ayında başlandı ve hızla devam ediyor. Diğer yandan, yine TOKİ ile Belediyemizin diğer ortak çalışması olan Kentsel Yenileme projesinde de önemli mesafe aldık. Konutların tamamlanmasıyla Hemşin’in çehresi değişecek. Üç senedir Hemşin’imizde bir değişim ve dönüşüm yaşanıyor. Biz bugünü değil yarını düşünüyoruz. Çay Fabrikasının da ihalesi yapıldı. Bu çok büyük bir olaydır. Belediye olarak bu önemli yatırımın her zaman destekçisi ve öncüsü olduk.” şeklinde konuştu.
 
Belediye Başkanı Başar Cumbur, AB hibe fonlarından yararlanmak amacıyla hazırladıkları projenin ikinci aşaması için gerekli çalışmaları tamamlayarak Merkezi Finans İhale Birimi'ne gönderdiklerini de belirterek, TR 90 kapsamında verilen hibelerden faydalanmak amacıyla belediye tarafından 2, ilçe genelindeki köyler tarafından ise 1 projenin hazırlanarak ilgili birimlere daha önce sunulduğunu söyledi.

Rize'den hazırlanan projeler içerisinde ön elemeyi geçen 14 projeden birisinin de belediyelerinin altyapı konusunda hazırladıkları proje olduğunu ifade eden Cumbur, ''AB hibe fonlarından yararlanmak için yaptığımız projenin ikinci aşaması için gerekli çalışmaları tamamlayarak dün Merkezi Finans İhale Birimi'ne gönderdik. Bu hizmetlerin öncüsü olduğumuz ve bu güzelliklerde pay sahibi olduğumuz için çok mutluyuz'' dedi.
Cumbur, proje hazırlanması aşamasında kendilerine destek veren herkese teşekkür ederek, Hemşin için bundan sonra da azimle çalışmaya devam edeceklerini kaydetti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
8 Yorum