1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Başkan'dan destek istediler
Başkan'dan destek istediler

Başkan'dan destek istediler

'Kâğıtları atmayalım, ağaçları kurtaralım' kampanyasına destek isteyen Rize Özel İlgi İlköğretim okulu öğrencileri Başkan Bakırcı'yı ziyaret ettiler.

A+A-

Ahmet Yavuz DAL
Rize’de eğitim - öğretim veren Özel İlgi İlköğretim okulu 2-A sınıfı öğrencileri Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı’yı makamında ziyaret ederek 'Kâğıtları atmayalım, ağaçları kurtaralım' adı altında oluşturdukları kampanyaya destek istediler.
Genel amaçlarının okulda ve çevredeki atık kâğıtların toplanarak geri dönüşümünün sağlanması olduğunu belirten minikler, böylece ağaçların kesilmemesi ve küresel ısınmanın önlenmesinin sağlanacağını belirttiler.
 
Yapılan kampanyaya destek veren öğretmen ve öğrencilere teşekkür eden Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı “İlimizin yıllardan beri süre gelen bir çöp sorunu var. Bunu Trabzon ili ile yaptığımız ortak bir tesis ile tahmini bir ay sonra çözüme kavuşturacağız. Tesis bu haliyle henüz geri dönüşüme uygun olmadığından; Kâğıt, cam ve plastik gibi geri dönüşümü sağlanabilecek atıkların değerlendirilmesi için Rize Belediyesi olarak bu işlerle ilgili firmalardan destek almayı planlıyoruz. Bunun yanında çöp işine köklü çözümler arayışı içindeyiz. Çöp sorunu çok temizleme ile çözülebilecek bir sorun değil. Az çöp üretmekle çözülebilecek bir sorun. Bunu bizler Milli Eğitim Müdürlüğümüz yardımıyla çocuklarımıza anlatacağız. Çocuklarımız vasıtasıyla da toplumumuzu eğiteceğiz. Dünyanın kabul ettiği bir formasyon var. “En iyi sigara bırakma yolu çocuk tepkisidir” diye. Çocuk kendini; ağzın kokuyor deyip babasına dedesine öptürmeyince işin rengi değişiyor. Bizler bunu yakalamak ve geleceği kurtarmak istiyoruz” dedi.

Ziyaret sonrası Başkan Bakırcı çocuklara kalem seti ve balon dağıttı. Başkan Bakırcı daha sonra Belediye hizmet binası önünde çocuklarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız