1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Batum’daki camiyi Rizeli onaracak
Batum’daki camiyi Rizeli onaracak

Batum’daki camiyi Rizeli onaracak

Gürcistan'ın Batum kentinde harabe halindeki caminin yapımını üstlenen Rize'deki Diyanet ekibi, yerinde incelemelerde bulundu.

A+A-

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın komşu ülkelerdeki Müslümanlar ve onların ibadethaneleri ile ilgilenmek için Rize ili ile Gürcistan’ın Batum şehrini kardeş kent ilan etmesinin ardından buradaki caminin onarımı için de yardım kampanyası başlatıldı.


Rize İl Müftüsü Zeki Sayar başkanlığında oluşturulan komisyon Batum kentindeki camide incelemelerde bulundu. Rize İlahiyat Fakültesi Dekanı ve Rektör yardımcısı Prof. Dr. Kemal Sandıkçı, yine aynı fakülteden Gürcüce bilen Doçent Doktor Nebi Gümüş, Pazar İlçe Müftüsü Kemalettin Aksoy ve Güneysu Müftüsü Muhammet Yıldız’dan oluşan komisyon üyeleri Batum Müftülüğü nezdinde gerçekleştirdikleri ziyarette caminin onarımı için yaklaşık 70 bin dolara ihtiyaç olduğunu tespit ettiler.

Ziyarette, daha önce toplanmış 6 bin dolar parayı Batum Müftüsü’ne teslim ettiklerini söyleyen komisyon üyesi Pazar Müftüsü Kemalettin Aksoy, “Bu nakdi yardım oradaki Kur’an kursu ve öğrencilerinin kitapları için yapıldı. Acilen caminin de onarılması gerektiğini gördük. Yapımına başlanmış ancak güçleri yetmediği için yarım kalmış. 70 bin dolara ihtiyaç olduğunu tespit ettik. Konuyla başkonsolosumuz ilgileniyor." dedi.

Müftü Aksoy caminin bulunduğu Çeçov'un, Batum’a yakın, şirin, yemyeşil, meyve ağaçlarıyla dolu bir köy olduğunu belirterek, "Bu caminin tamamlanması kararını aldık. Bu amaçla geçtiğimiz Cuma günü Rize’deki bütün camilerde yardımlar toplandı. Pazar ilçemizde de yaklaşık 8 bin YTL’lik bir meblağa ulaşıldı. Anaparayı toplayacağımıza inanıyoruz." diye konuştu.

Yardımların Rize İl müftülüğünde toplanacağını ve Batum Türk Başkonsolosunun gözetiminde buradaki camiye harcanacağını kaydenen Pazar Müftüsü Kemalettin Aksoy, "Yardım Komisyonu Başkanı Rize İl Müftümüz Zeki Sayar, Başkan yardımcısı Rize İlahiyat Fakültesi Dekanı ve Rektör yardımcısı Prof. Dr. Kemal Sandıkçı, tercüman Doçent Doktor Nebi Gümüş, ben ve Güneysu Müftüsü Muhammet Yıldız ile Osman Yağcı da üye olarak bu işin yürütülmesine önayak oluyoruz. Tüm din kardeşlerimizin bu konuya hassasiyetle yaklaşarak yıllarca özlemle yaşayan buradaki insanlarımıza yardımlarını içtenlikle yapacaklarına eminiz” diye konuştu.
İLGİLİ FOTOĞRAFLAR:


















HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
9 Yorum