1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. ARTVİN

  4. Baykal Kafkasör Festivali için geldi
Baykal Kafkasör Festivali için geldi

Baykal Kafkasör Festivali için geldi

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Artvin'in Kafkasör Yaylası'nda bu yıl 29.'su düzenlenen Kafkasör Festivali etkinliklerine katılmak üzere Artvin'e geldi.

A+A-

GÖKTÜRK FIRAT-ERSEN KÜÇÜK
Artvin programı için Gürcistan'ın Batum kentine havayolu ile gelen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Deniz Baykal, Sarp Sınır Kapısı'nda partililer tarafından karşılandı.

Öğle saatlerinde havayolu ile Batum'a gelen Baykal, buradan karayolu ile Sarp Sınır Kapısı'na geldi.

Burada Artvin CHP Milletvekili Metin Arifağaoğlu, Belediye Başkanı Emin Özgün ve partililer tarafından karşılanan Baykal, parti otobüsünden partilileri selamladı.
Daha sonra Borçka ilçesine geçen Baykal, burada CHP eski Artvin Milletvekillerinden Ayhan Arifağaoğlu'nun mezarını ziyaret ederek çiçek bıraktı.

Mezar ziyaretinin ardından Baykal, Artvin'in Kafkasör Yaylası'nda bu yıl 29.'su düzenlenen Kafkasör Kültür Turizm ve Sanat Festivali etkinliklerine katılmak üzere Artvin il merkezine hareket etti. 
21998
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Artvin gezisi sırasında belediyeyi ziyaret etti. Artvin yöresine özgü halk oyunları ile karşılanan Baykal, Belediye Başkanı Emin Özgün'ü makamında ziyaret etti. Burada basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Baykal, hükümeti ve Başbakan Erdoğan'ı eleştirdi. Baykal'a burada Başbakan Erdoğan'ın "Ergenekon Terör Örgütü" ifadesini kullanması hatırlatıldı. Baykal konuyla ilgili, "Başbakan'ın mahkeme kararı ile uygun olmadığı, doğru olmadığı ifade edilmiş olmasına rağmen, onun Ergenekon Terör Örgütü ifadesini kullanması, savcılıktan hakimliğe terfi ettiğinin bir göstergesidir. Öyle anlaşılıyor ki artık hangi deyimin kullanılacağına mahkeme kararına rağmen o Başbakan sıfatı ile belirlemiştir. Bu Başbakan'ın yargı konularındaki dikkatsizliği ve temel zihniyet yanlışlığını ortaya koyan bir ifadedir. Başbakan bu konuda daha dava açılmadan hükmünü vermiştir. Danıştay cinayeti öncesinde ve sonrasında bu konuda görüşlerini ifade etmiştir. Şimdi savcıları ile mahkemeleri ile bunu teyit etmek istiyor. Bunun için her türlü gayreti gösteriyor. Yargı ile oynamak iyi değildir. Hükümetler yargıyı mıncıklamaktan vazgeçmelidirler. Yargıyı çekiştirerek ne yargıya hizmet mümkündür ne de hükümetin kendisine hizmet etmesi mümkün değildir. Sadece bir takım insanlar büyük ızdıraplar çeker, büyük acılar yaşar. Türkiye'de bu yaşanmaktadır. Yargıdan iktidar elini çekmelidir. Birde silahlı kuvvetlerden elini çekmelidir. Silahları Kuvvetler ile de uğraşmak, oraya buraya çekiştirmek doğru değildir. Türkiye maalesef bir süredir bu iktidar eliyle bu tip sorunlar yaşıyor. Medyayı karıştırıyor, adaleti karıştırıyor şimdi silahlı kuvvetler tedirginlik içerisinde" dedi.

Baykal, AK Parti'nin kararını vermesi halinde darbecilerin yargılanması için ellerinden geleni yapacaklarını belirterek "Grup başkan vekillerimiz AK Parti grup başkan vekilleri ile görüştü. Eğer bu konuda ciddi bir niyetleri varsa bizim gerekli katkıyı vereceğimizi ifade etti. Henüz bir cevap gelmedi. AK Parti'nin bu konuda anlayışının, tercihinin ortaya çıkmasını bekliyoruz. AK Parti bu konuda harekete geçmeye karar verirse CHP olarak Anayasa'mızdaki bu engelin, hukukun işlemesini engelleyen bu düzenlemenin ortadan kaldırılması için elbette elinden geleni yapacaktır" diye konuştu.

"GECE YARISI DARBELERİ DÜZENLENİYOR"
Baykal, Meclis'ten geçen Askeri Mahkemeler Yargılama Usulü'ndeki değişiklikleri gece yarısı darbesi olarak niteleyerek, "Bir gece yarısı darbesi ile Türkiye'nin çok önemli temel konularının biri olup bitti ile nasıl halledilmek istendiğini herkes gördü. Meclis başkanı bu önergeden benim haberim olmadı diyor. Gruplar arasında temaslar yapılıyor. Bu temaslarda gerçeklerden bahsedilmiyor. Deniz Feneri davasında nitelikli dolandırıcılık yapılmıştı. Şimdi Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde o gece yarısı baskınında nitelikli yalancılık uygulamasına tanıklık ettik. Gerçek saklanarak, gizlenerek bir takım tertipler yapılıyor. Karanlık içerisinde sonuç alınmak isteniyor. Gece yarısı darbeleri düzenleniyor. Bunun için diyoruz ki yargıyı mıncıklamayın. Türk Silahlı Kuvvetlerini mıncıklamayın. Silahlı kuvvetleri siyasi çekişme meselesi yapmak yanlıştır. Artık Türkiye'nin kendi eliyle huzursuzluk yaratmasına bir son vermesi lazımdır. Yargıya saygı esas olmalıdır" şeklinde konuştu.

Başbakan Erdoğan'ın yargılanmaktan kaçmak için dokunulmazlığın arkasına sığındığını ifade eden Baykal, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Başbakan dün konuşmasında çetelerden mafyalardan bahsetti. Herkesi suçladı.Yarıdan bahsetti. Ama herkesin aklına, Başbakan yargıdan niye kaçıyor diye bir sonu geldi. Herkesi yargılamak isteyen başbakan kendisi neden yargılanmaktan kaçıyor. Neden dokunulmazlığın arkasına saklanıyor. Yakışıyor mu? Herkesi yargı kanalı ile suçlama kampanyası kapsamına alacaksın ama kendin dokunulmazlığın arkasında yetkili yargı mercilerinin ortaya koyduğu dosyaların Yargıtay'da ele alınmasını dokunulmazlık zırhı ile engelleyeceksin. Yakışıyor mu, bu bir çelişki değimli. Önce tutarlılığa ve samimiyete ihtiyaç var. Başbakan samimi olmalıdır. Önce kendi hesabını vermelidir. Ondan bundan hesap sormadan önce kendi hesabını vermelidir."

Açıklamaların ardından Artvin Belediye Başkanı Emin Özgün, Baykal'a Artvin dokuması bir kilim ile Artvin'i konu eden bir fotoğraf hediye etti. Ziyaretin ardından Baykal, bu yıl 29.'su düzenlenen Kafkasör Kültür Turizm ve Sanat Festivali'ne katıldı. Yoğun yağmur altında düzenlenen festivalde kısa bir konuşma yapan ve festivale katılanlara seslenen Baykal, izlediği Boğa Güreşi müsabakalarının ardından festival alanından ayrılarak CHP Artvin İl Başkanlığı'nı ziyaret etti.
21999
Artvin gezisi kapsamında Baykal, Borçka ilçesinde eşsiz doğası ile ünlenen Karagöl'e gitti. Karagöl'de kullandığı sandalla gezinti yapan ve stres atan Baykal'ın hayli neşeli olduğu gözlendi. Baykal, göl gezisi sonrasında beraberindekiler birlikte göl kenarında yemek yedi.
22000
Borçka ilçesindeki Karagöl gezisi sonrasında Baykal, Hopa ilçesine geçti. Burada parti otobüsünden bir grup partiliye hitap eden Baykal, ardından Kemalpaşa ilçesine geçti. Artvin ziyaretini tamamlayan Baykal, Sarp Sınır Kapısı'ndan Batum'a gitti. Baykal'ın Batum'da Gürcistan Devlet Başkanı Mihail Saakaşvili'nin yardımcısı ile görüşeceği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız