1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Baykal Pazar'da moral buldu
Baykal Pazar'da moral buldu

Baykal Pazar'da moral buldu

Trabzon'dan sonra Rize'nin pazar ilçesine gelen CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, gördüğü ilgi ve kalabalıktan memnun oldu.

A+A-

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Deniz Baykal, helikopterle Trabzon'dan geldiği Rize'nin Pazar İlçesi'nde yeni Belediye Binası'nın açılışını yaptı.





 

Baykal'ı helikopterin indiği Pazar İlçe Stadı'nda, Pazar Kaymakamı Yalçın Sezgin, CHP'li Pazar Belediye Başkanı Hikmet Hatırnaz ve CHP Rize İl Başkanı Mehmet Aslankaya karşıladı.

Deniz Baykal daha sonra yapımı tamamlanan Pazar Belediye Binası'nın açılışını yaparak Belediye Başkanı Hikmet Hatırnaz'ın makamında Pazar Kaymakamı Yalçın Sezgin'in de katılımıyla bir brifing aldı.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal daha sonra Belediye Binası önünden kendisini bekleyen partililere hitaben bir konuşma yaptı. Baykal konuşmasında hükümetin çay politikalarını eleştirerek, “Madem yatırım yapmıyorsunuz bari haksız rekabeti ortadan kaldırın. Nedir bu haksız rekabet? Doğu Karadeniz'de çay var. Çayı dışardan kaçak çay ithal ederek vurma. Türkiye 70 milyon nüfuslu bir ülke ve çay tüketimi ülkede artıyor. Çay giderek değer kazanıyor. Türkiye çay ihraç eden bir ülke haline gelebilir. Yeter ki çayı kendi elimizle kendi ayağımıza kurşun sıkarak vurmayalım. 70 milyon çayı Rize'den içsin. İran'dan, Uzak Doğu'dan çay ithal ederek çayı neden vuruyorsun? Türkiye'de siyasete arkasını dayamış yetkili insanlarınız var. Bunlar üretici değil. Onlar çaydan kazanmak istiyorlar. Nasıl kazanacaklar? Çay ithal edecekler. İthal ve kaçak çay getirecekler. Mahkemeye düşecekler ama bunlar onları mahkûm ettirmeyecek. CHP iktidarında hiçbir çıkar çevresinin kaçak ya da doğrudan çay ithal edip bu bölgeye zarar getirmesine izin vermeyeceğiz. Bu işin anahtarı sizin elinizdedir. Verin bana vekâletinizi zaten adım avukata çıkmış. Sizin hakkınızı nasıl korurmuşuz bir gösterelim. Yalnız bizim vekâlet noterlerde değil sandıklarda verilir.” Şeklinde konuştu.

Baykal konuşmasında canlı yayında bir bayanın 'Atatürk'ü sevmiyorum, Humeyni'yi seviyorum' şeklindeki açıklamasını hatırlatarak Türkiye'de Müslümanların da baskı altında olduğunu söyleyen Dışişleri Bakanı'nı eleştirdi.

Baykal konuyla ilgili, “Biz böyle bir baskı görmüyoruz. Acaba 70 milyonun İslamiyet anlayışı ile senin kafandaki İslamiyet anlayışı farklı mı, senin kafanda başka bir İslamiyet anlayışımı var. Yoksa senin kafanda Başbakanının dizinin dibine çöktüğü Hikmet Yar'ın İslamiyet anlayışımı var. Geçenlerde bir kız televizyona çıktı. Ben Atatürk'ü sevmiyorum, ben Humeyni'yi seviyorum. Gazeteci ona 'Atatürk sana bağımsızlığını kazandırdı dedi. Ayıp olmuyor mu' dedi. O kadın 'İngiliz işgali devam etseydi ben daha özgür olurdum' dedi. Bunun kafasındaki bu anlayışa bu zihniyete bakın. Bir genç kız niçin acaba böyle düşünür. Onun arkasında ne var. Kim onu böyle düşündürtüyor. Boşuna mı bunlar. Nerede öğreniyor bütün bunları, Ona kimler bunu söyletiyor. Bu memleketin öz evladı genç bir kız İngiliz işgali devam etseydi diyor ise bundan memnuniyet duyabilir miyiz? İngiliz işgali devam etse daha özgür olurmuş. Sen git bunu Iraklılara söyle bakalım, bu işgal devam etse daha iyi olur de. O işgalle bir milyon insanını kaybetmiş Iraklılara bunu söyle. Bütün Dünya Atatürk'e bağımsızlığı kazandırdı diye saygı duyuyor. Bütün Müslüman ülkeler Atatürk'le iftihar ediyor bizim kızımız işe böyle düşünüyor. Bunlar yanlış ve tehlikeli şeylerdir” dedi.

Baykal daha sonra Rize'nin Hemşin İlçesi'ne giderek vatandaşlarla görüştü. Burada Baykal'a mısır ekmeği ve bal ikram edildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
75 Yorum