1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. BAYKAL'A CEVAP BAKIRCI'DAN!
BAYKAL'A CEVAP BAKIRCI'DAN!

BAYKAL'A CEVAP BAKIRCI'DAN!

Başbakan Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Baykal arasında devam eden İnönü polemiğine Rize Belediye Başkanı Bakırcı da katıldı!

A+A-

GÖKTÜRK FIRAT
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın baba ocağı olan Rize'nin Güneysu ilçesinin Rus işgalinden İnönü sayesinde kurtulduğu yönündeki açıklamasına AK Parti Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı'dan cevap geldi.

Bakırcı, Baykal'ın parti grup toplantısında yaptığı konuşmayla ilgili değerlendirmesinde, Baykal'ın da Stalin gibi Rizeli'nin direncini ve savaş gücünü öğreneceğini söyledi.

Bakırcı, yaptığı açıklamasında Stalin'in Sarıkamış'ta Rizeli'nin savaş gücünü ve direncini gördüğü için Rize'ye gelmeye cesaret edemediğini ifade ederek şöyle konuştu: "Savaş dönemlerinde dedelerimizin neler çektiğini hepimiz biliyoruz. Stalin, Türk topraklarını işgal edemesin diye Başbakan'ın dedesi Sarıkamış'ta şehit düşmüştür. Benim amcam Sarıkamış'ta şehit düşmüştür. Rize'de eli silah tutan nice kişi ya şehit düşmüş ya da gazi olmuştur. Kalanları da Sakarya taraflarında, İnönü muharebelerinde savaşmıştır. Ben İnönü'nün yakın aile bireylerinden şehit ya da gazi olduğunu bugüne kadar duymadım. Bilmiyorum sayın Baykal'ın aile bireylerinden şehit ya da gazi var mıdır? Stalin Rizeliler'in direncini ve savaş gücünü bildiği için buraya gelmeye cesaret edemedi ama sayın Baykal bunu bilmiyor. Ama bu yaştan sonra öğrenir."

BAYKAL'IN AÇIKLAMASI

Baykal, Parti Grup Toplantısında yaptığı konuşmada, "Eğer İnönü, bu politikasını 2. Dünya Savaşı'nda başarıyla uygulayamamış, iş başında 2003 zihniyeti o tarihte bulunuyor olsaydı merak ediyorum, acaba Güneysu'daki çocuklar nasıl bir gelecekle karşı karşıya kalırlardı. Rus kolhozlarında yetiştirilmek üzere 2. Dünya Savaşı çocuklarının, oralarda nasıl bir zihniyet anlayışıyla yetişmiş olacaklarını düşünürdük? Acaba İslamiyet'i, Anadolu'nun tarihi eserlerini, abidelerini büyük bir hassasiyetle düşünen kimseler, eğer Rus orduları Güneysu'yu işgal etseydi, bugün hangi noktada olurlardı" demişti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dedesi olan, annesi Tenzile Erdoğan'ın babası Kemal Mutlu, Sarıkamış'ta şehit olmuştu. Geçen yıl Rize'nin Güneysu İlçesinde adına yaptırılan bir okulun açılışı gerçekleştirilmişti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
25 Yorum