1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. TRABZON

  4. Bayram günü ölümden kıl payı böyle kurtuldu
Bayram günü ölümden kıl payı böyle kurtuldu

Bayram günü ölümden kıl payı böyle kurtuldu

Bisikletiyle karayoluna fırlayan çocuk tırın altında kalmaktan kıl payı kurtuldu. O anlar saniye saniye güvenlik kamerasına yansıdı.

A+A-

Yürekleri ağza getiren kaza, Ramazan Bayramı’nın birinci gününde Akçaabat ilçesinde meydana geldi.

Evlerinin altında vakit geçirmek için bisiklet süren Yusuf Duha K. bisikletin kontrolünü kaybedince karayoluna fırladı. Bir anlık dalgınlıkla kendisini karayolunda bulan küçük çocuk, karayolunun sol şeridine kadar ilerledi.

Bu sırada, Ahmet Ercan idaresindeki 53 DY 780 plakalı tır Trabzon istikametinden Rize istikametine doğru seyir halindeydi.

Bisikletiyle tira yandan çarpan minik Yusuf Duha, bir anda yere düştü. Şans eseri yaralanmayan ve kazadan kıl payı kurtulan küçük çocuk, korku içinde ayağa kalkarak yol kenarında bulunan akrabalarına doğru koşmaya başladı.

Kazayı gören çevredeki vatandaşlar panik içinde koşmaya başlarken, tır sürücüsü uzun süre yaşadığı şaşkınlığı üzerinden atmaya çalıştı.

Olay yerine 112 Acil Sağlık Ekipleri’nin çağrılmasının ardından Akçaabat Haçkalı Baba Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Yusuf Duha K.' nın bilincinin açık ve sağlığının yerinde olduğu öğrenilirken, kontrol amaçlı tomografisinin çekildiği bilgisine ulaşıldı.

Tır şoförü o anları anlattı: “Allah ikimizi de ailelerimize bağışladı”

Akçaabat ilçesinde yaşanan ve 6 yaşındaki Yusuf Duha K.’nin bisikletiyle ölümden kıl payı kurtulduğu kazadaki tırın şoförü o anları anlattı.

kaza1-212.jpg

Dikkatiyle büyük bir faciayı önleyen 40 yaşındaki şoför Ahmet Arıcan kaza anını anlattı. Küçük çocuğun zikzak çizerek bir anda yola atladığını söyleyen Arıcan, “Gürcistan’a yük getiriyordum. Kazanın olduğu yerden biraz önce trafik ışıkları vardı. Yeşil yanıyordu. Yavaşça ışıkları geçtim. Arkamda 2 tane Özbek plakalı tır vardı. Tüm dikkatimi yola vermiştim. Zikzak ede ede yola çıktığını gördüm. Bir anda önüme fırladı. 60-65 kilometre hızım vardı. Aniden frene basarak sola kırdım. Bisikletin tekeri benim tekerime çarptı. Hemen dörtlüleri yakarak sağ şeride geçtim. Tırdan indim. Arkadan gelen tırlara dur işareti yaparak onları da durdurdum” dedi.

Yaşadığı kazanın etkisiyle gece uyuyamadığını belirten Arıcan, “Allah çocuğu da beni de ailelerimize bağışladı. Verilmiş sadakalarımız varmış. Çocuğun dedesiyle ve ailesiyle sürekli görüşerek durumu hakkında bilgi alıyorum. Çok şükür durumu iyi. Ona bir şey olmaması hepimizi rahatlattı. Trabzon’dan ilk geçeceğim seferde ailenin yanına uğrayıp çocuğu göreceğim. Allah herkesi böyle kazalardan korusun” ifadelerini kullandı.

HABERİN VİDEOSU: https://www.facebook.com/PAZAR53COM/videos/160046479317468

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız