1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Bayramoğlu 'yüzde 53' dedi
Bayramoğlu 'yüzde 53' dedi

Bayramoğlu 'yüzde 53' dedi

Çayeli'ndeki AK Parti İl Danışma Toplantısı'nda konuşan Bayramoğlu, anketlerde halkın yüzde 53'ünün anayasa değişikliği istediğini anlattı.

A+A-

AK Parti Rize Milletvekili Ali Bayramoğlu, Türkiye'de her üç kişiden ikisinin Anayasa değişikliğine ihtiyaç olduğuna inandığını söyledi.

AK Parti Rize İl Başkanlığı tarafından Rize Çayeli Kültür Merkezi'nde düzenlenen 2010 Mart ayı İl Danışma Toplantısı'nda konuşan Bayramoğlu, son günlerin en önemli gündem maddesi olan anayasa değişikliği tartışmalarına değindi.

Büyük şehirlerde yapılan anketler sonucunda halkın yüzde 53'lük bir bölümünün, 'Anayasa değişikliğine ihtiyaç vardır' cevabı verdiğini söyleyen Bayramoğlu, "23 ilde yapılan anket sonuçlarında, 'herhangi bir değişikliğe ihtiyaç yoktur' cevabı yüzde 24. Bunun yanında, 'hem kararsızım ve bilgim yoktur' diyen insanların sayısı yüzde 22. Yani kararsızları bu sistemin içine dağıtma imkanımız olursa her üç kişiden ikisi Türkiye'de bir anayasa değişikliğine ihtiyaç olduğuna inanıyor demektir." dedi.

28404

Bayramoğlu, "Sanki bir futbol takımı tutar gibi bunu AK Parti hazırlamışsa biz buna karşı olmalıyız. Başka bir parti hazırlamışsa buna taraftar olmak durumundayız gibi bir izlenim oluşturulmaya çalışılıyor. Bu aslında Türkiye açısından bir kayıptır." diye konuştu.

28405

AK Parti Rize Milletvekili Lütfi Çırakoğlu konuşmasında, "Türkiye'de bu ülkeyi biz yönetiriz diyen elitlerle halkın yüzde 95'ini oluşturan Anadolu'nun sesi olan ve her zaman ikinci sınıf kabul edilen bir milletin iktidarının mücadelesi olmuştur. Yaşadığımız gündem bunu oluşturuyor." dedi.

Çırakoğlu, 1982 Anayasasına herkesin karşı çıktığını ve bir darbe ürünü olduğunu hatırlatarak, ''Bununla bu ülke yönetilmez." ifadesini kullandı.

28406

Toplantıda bir konuşma yapan AK Parti Rize İl Başkanı Hasan Karal, "Kuruluşundan günümüze kadar her zaman ve zeminde beraber omuz omuza mücadele verdiğimiz değerli eski il başkanım Yılmaz Katmer de kısa bir istirahat döneminden sonra aramıza katılmışlardır." dedi.

Toplantıya, AK Parti Rize İl Yönetim Kurulu Üyeleri, Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, İl Genel Meclis Başkanı Rahmi Metin, İlçe Belediye Başkanları, İlçe Başkanları, Eski İl Başkanı Yılmaz Katmer ve partililer katıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
13 Yorum