1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Bayramoğlu'nunki bireysel hareket
Bayramoğlu'nunki bireysel hareket

Bayramoğlu'nunki bireysel hareket

Çay Kanun taslağının hükümetle ilgisi olmadığını söyleyen vekil Çırakoğlu, Bayramoğlu'nun çalışmalarını ise bireysel hareket olarak değerlendirdi.

A+A-

GÖKTÜRK FIRAT
AK Parti Rize Milletvekili Lütfü Çırakoğlu, Rize Gazeteciler ve Muhabirler Derneği’nde düzenlediği basın toplantısında basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Çırakoğlu, Rize kamuoyunda tartışmalara neden olan Çay Kanun Taslağı’na noktanın konulduğunu belirterek bu taslağın ne parti ne de hükümetin gündeminde olmadığını söyledi.

Çırakoğlu, AK Parti olarak müstahsilin aleyhinde olabilecek hiçbir çalışmanın yanında olmayacaklarını belirterek “Müstahsilin aleyhinde olacak bir taslağa karşıyız. Bu taslak ne partimizin ne de hükümetimizin gündeminde yoktur. Sayın genel başkanımızın Rize ile ilgili meselelere olan hassasiyetine binaen bu ifadeleri kullanıyorum” dedi.

AK Parti Rize Milletvekili Ali Bayramoğlu’nun taslağa destek vermesi ile ilgili olarak ise Çırakoğlu, “Bireysel bir harekettir. Partimizin ve hükümetin kurumsal yapısını bağlamaz. AK Parti’nin gündeminde böyle bir taslak yoktur” şeklinde konuştu.

Ardeşen Organize Sanayi Bölgesi için başlatılan çalışmaların sürdüğünü belirten Lütfü Çırakoğlu “Kalkandere ilçemizde kurulması planlanan Organize Sanayi Bölgesi, arazi sahipleri ile uzlaşılamadığı için hukuk yoluyla durmuştur. Daha önceden Ardeşen Organize Sanayi Bölgesi için başlatılan çalışmalarımız devam ediyor. Ancak arazi sahipleri nasıl olsa burada Organize Sanayi Bölgesi kurulacak ne kopartırsak kardır mantığı ile olaya yaklaşırsa Ardeşen’de bu fırsatı tepebilir. Bölgemize gelen hizmetin hepimiz için geldiğini idrak etmeliyiz. Elbette bir hizmet yapılırken arazi sahipleri de mağdur edilemez. Bu nedenle Ardeşen’de arazi sahiplerimizden anlayış bekliyoruz” diye konuştu.

Çırakoğlu, yargıda yaşanan gelişmeleri olumlu bir süreç olarak değiştirerek, “Türkiye uluslararası hukuk ve demokrasi normlarına kavuşuyor. Bunlar sevindirici gelişmelerdir. Ancak bizler hukukun üstünlüğüne inanıyoruz. Bir yargılanma tamamlanmadan hiç kimse için suçlu denilemez. Yargı bir kişinin suçlu olduğunu kabul etmeden yargılanan herkes suçsuzdur. Türkiye , gürbüz bir çocuğun yaşattığı doğum sancılarını yaşamaktadır. Türkiye bu çalışmalar ile ulusal hukuk normlarına kavuşuyor” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
13 Yorum