1. HABERLER

  2. YURT VE DÜNYA

  3. BDP eşkiyaya kalkan olacak!
BDP eşkiyaya kalkan olacak!

BDP eşkiyaya kalkan olacak!

Askerler şehit olurken sesi çıkmayan BDP'liler hava harekatı başlayınca Irak sınırında kalkan olmak için barış adına yola çıktılar!

A+A-

Şırnak'ta aralarında BDP'lilerin de bulunduğu bir grup, güvenlik güçlerinin terör örgütü PKK'nın Irak'ın kuzeyindeki kamplarına yönelik düzenlediği hava operasyonlarının durdurulması için Irak sınırına hareket etti.

ARALARINDA BDP'LİLER DE VAR

Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin Şırnak, Hakkari, Van ile bazı ilçelerden gelen ve aralarında BDP'lilerin de bulunduğu yaklaşık 100 kişilik grup Şırnak'ın Balveren beldesinde bir araya geldi.

IRAK SINIRINA DOĞRU YOLA ÇIKTILAR

Burada basın açıklaması yapan grup üyeleri Kuzey Irak'a yapılan askeri operasyonları protesto ettiklerini ve bu amaçla Irak sınırına gideceklerini, sınırı geçip Haftanin ve Zap kamplarına gitmeyi planladıklarını söylediler.

SINIRA YAKIN YERDE KONAKLADILAR

Uludere ilçesinin Ortasu köyünden konvoy halinde dağ yoluna giren grup, Irak sınırına birkaç kilometre kala havanın kararması nedeniyle konakladı.

Aralarında bazı belediye başkanları ile BDP'li yöneticilerinin de bulunduğu grup üyeleri bu sabah Irak sınırına gitmek için hareket ettiler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız