1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. TRABZON

  4. BDP'liler, daha gelmeden Trabzon'u ikiye böldü!
BDP'liler, daha gelmeden Trabzon'u ikiye böldü!

BDP'liler, daha gelmeden Trabzon'u ikiye böldü!

BDP'lilerin Karadeniz gezisi kararı alması bölge halkının sert tepkisini çekerken Trabzon'daki STK'lar bu konuda adeta ikiye bölündü!

A+A-

DİNLERİZ, FİKRİMİZİ SÖYLERİZ

TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu:
“Gelen vekiller Türkiye Cumhuriyeti’nin milletvekilleri. Olumlu ya da olumsuz görüş bildirmek ne derece doğru olur şu aşamada bilemeyiz. Ancak bir faaliyet yürütüyorlar ve bize bunu anlatmak için geliyorlarsa biz de dinler ve fikrimizi beyan ederiz. Ancak geliş ya da gidişleri konusunda bir fikir beyan etmenin doğru olmadığını düşünüyorum. İçeriğinde ne var ona bakmak lazım. Şu anda gelişleri ile ilgili olumsuz bir görüş de belirtmeye gerek yok, zira daha önce de geldiler. Belli bir amaç doğrultusunda geliyorlarsa o çalışmayı görür ona göre bir değerlendirme yaparız.”

OLUMLU BİR ADIM OLARAK BAKIYORUZ

TTB Meclis Başkanı Mehmet Cirav: “Olumsuz bakamayız. Ülkenin birlik ve bütünlüğünü düşünüyorsak olumlu bakmamız gerekiyor. Biz de bu ülkenin birlik ve bütünlüğünü düşünüyorsak neden farklı bakalım. Türkiye’nin partisi olsunlar etnik milliyetçilik yapmasınlar. Ben olumu bir adım olarak değerlendiriyorum. Toplum tarafından da böyle algılanmasında fayda var. Bizden bir randevu talebi söz konusu olursa olumlu bakarız.”

İYİ NİYET ELÇİSİ DEĞİLLER

DKİB Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan: “BDP’lilerin bölgemizi ziyaretine hiç iyi bakmıyorum. İnşallah gelmezler. İyi niyetlerinden bir Karadenizli olarak kuşku duyuyorum. Askerlerimizi şehit eden PKK’lılarla kucaklaşan onlar. İyi niyet elçisi olduklarına inanmıyorum. Kesinlikle de onlarla görüşmeyi dahi düşünmüyorum. Onların sahte gözyaşlarına mı inanalım?”

SAMİMİ İSELER GELSİNLER

TESOB Başkanı Metin Kara: “Hassas bir dönemden geçiyoruz. Akan kan duracaksa, BDP’li vekiller eğer samimi iseler, mutlaka bu gibi adımlar atılmalıdır. Sonuç alınacaksa biz de üzerimize düşen görevi yerine getiririz. Ama hala Karadeniz gezisini bitirdikten sonra gidip Güneydoğu’da askerlerimizi şehit eden teröristlerle kucaklaşacaklarsa bölgemize gelmelerinin hiçbir manası ve anlamı yoktur.”

ÖZÜR DİLEYİP ÖYLE GELSİNLER

Memur-Sen Trabzon İl Başkanlığı: “Ülkemizde akan kanın durması için yapılan çalışmaları önemsiyoruz. Eğer terör bitecekse, akan kan duracaksa İmralı ile de, BDP ile de görüşülür. Biz, sorunların çözümünde hep diyalogdan yana olduk. Ancak BDP ile görüşmesi gereken siyasi iradedir. Parti (!) yetkililerinin Karadeniz ziyaretini zamanlama noktasında yanlış buluyoruz. Kurulduğu günden beri terör örgütünün taşeronluğunu üstlenen bir siyasal yapıyla özellikle Trabzon halkının görüşeceği bir konu olduğuna inanmıyoruz. Kendilerine tanınan her türlü krediyi terörden yana kullanıp elinin tersiyle iten bir yapı, terör tamamen bitip, akan kan durmadan, gözyaşları kurumadan Karadeniz’e veya Trabzon’a gelmek istemesi yanlıştır. İlla gelmeleri gerekiyorsa ve bunun da sorunun çözümüne katkısı olacaksa Türk ve Karadeniz halkından, Trabzon’dan özür diledikten sonra gelmelerinin daha doğru olacağı kanısındayız.”

SİLAHLI GİREMEDİLER SİVİL GİRECEKLER

Kamu-Sen Trabzon İl Temsilcisi Coşkun Dilber: “Ülkemizde bölücü terör örgütü ile hükümetin müzakere sürecine girdiği ve bu sürecin milletimiz tarafından tasvip edilmediği bir dönemde, özellikle bölgemizin bu partili vekillerce ziyareti çok manidardır. Teşkilatlarının bile bulunmadığı bölgemiz illerine, vekil kimliğinin ötesinde, parti kimliği ile basını da ayağa kaldırılarak yapılacak bu ziyaretler bir provokasyon teşebbüsüdür. Eli kanlı teröristlerle kucaklaşan, bebek katilinden emir alanların vatandaşlarımıza anlatacakları, açıklayabilecekleri hiçbir şey olamaz. Bu nedenledir ki bu ziyaret, barışa değil, gerginliğe, huzursuzluğa yol açacak ve yeni toplumsal gerilimlere sebep olacaktır. Halkımızı bu provokatif girişim karşısında dikkatli olmaya ve oyunlara gelmemeye davet ediyoruz. Anlaşılıyor ki, sözde barış süreci adı altında bebek katili ile yapılan pazarlıkları, kendi vekillerince insanımıza açıklanamayacağı kanaatine varan iktidar, yeni anayasa çalışmalarında kol kola girdiği bu partiden yardım talebinde bulunmuş görünüyor. Ancak bu beyhude bir çabadır. Bu ziyaretin başka bir izahı olamaz. Dağdaki silahlı uzantılarının giremediği bölgemize, sivil uzantılarının girme çabaları, iktidarın bu çabayı himayesinin açık göstergesidir. Vatanımızın ve milletimizin bölünmez bütünlüğü ile derdi olmayanların gönül rahatlığı ile ziyaret edebileceği bu güzide şehir, elbette ki bebek katillerinin, bayrak, millet, devlet, Türk ve Türkçe düşmanlarının, ABD, AB ve İsrail maşalarının cirit atacağı yerler olamaz, olmamalıdır da.”

TRABZON’A HANGİ YÜZLE GELECEKLER

KASİYAD Başkanı Temel Korkmaz: “BDP heyetinin Karadeniz Bölgesi’ni ziyaretine iyi bakmıyorum. Hangi yüzle gelecekler. Hangi yüzle şehit ailelerinin yüzüne bakacaklar. PKK terör örgütünü bugüne kadar lanetlemeyen insanların bu kente hangi yüzle geleceklerini çok merak ediyorum. Hükümet samimi değil. Hükümetin onlarla görüşmesini de doğru bulmuyorum. Bu bir oyundur. Küresel emperyalizmin bir oyunudur. 30 senedir bu terörü yaptılar. Şimdi bunu bitirip yerine başka bir şey çıkarmayacakları ne malum.”

BARIŞ SAĞLANACAKSA MESELE YOK

Mazlum-Der Trabzon Şube Başkanı Mehmet Çınar: “Barış ortamına olumlu katkı yapacaksa mesele yok. O yönde bir adım atılacaksa olumlu karşılarız. Ama başka niyetlerle gelinirse o ayrı mesele. Barış ortamını gerçekleştirmek destek mahiyetinde bu işi yapacaklarsa bizim için önemli olan o… Onların niyetinin ne olduğunu zaman gösterecek. Hükümetin programı mı yoksa kendileri mi geliyor onu bilemem.”

AKP İÇİN SAMİMİYET SINAVI

KESK Trabzon Dönem Sözcüsü Ümit Pamuk: “Her şeyden önce Kürt sorununun demokratik, barışçıl çözümünün ve akan kanın durmasının toplumun tüm kesimlerinin ortak arzusu olduğuna inanıyoruz. KESK olarak sürdürdüğümüz emek mücadelesinin çıtasının yükselmesinin ve sömürü politikalarının açığa çıkması açısından da son derece önemli olduğunu düşünüyoruz. Bakanlığın bilgisinde gerçekleştirileceği ifade edilen ziyaretleri anlamlı ancak AKP milletvekillerinin olmaması nedeniyle eksik buluyoruz. AKP milletvekillerinin adına "Kardeşlik Projesi" verdikleri bu süreçte samimi davranmaları, bölgemizi ve şehrimizi bizzat kendileri ziyaret etmelidir. Ziyaretle yaşanacak bu süreç AKP açısından da samimiyet sınavı niteliğindedir.”

İLGİLİ HABER:
BDP'liler, kışkırtılmış Karadeniz'e geliyor!

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
13 Yorum