1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Bebek katili İsrail'e bir kınama da Pazar'dan
Bebek katili İsrail'e bir kınama da Pazar'dan

Bebek katili İsrail'e bir kınama da Pazar'dan

İsrail'e bir kınama da Pazar'dan gelirken, siyonizmin kınama ile değil ancak kendi anladığı dil olan şiddet ile hizaya getirilebileceği vurgulandı.

A+A-

İsrail’in Filistin halkına yönelik gerçekleştirdiği sivil katliamlar, Rize’nin Pazar ilçesinde de STK’ların tepkisini çekiyor.

Yapılan saldırı ve katliamlarla ilgili Anadolu Gençlik Dergisi Pazar temsilciliğinde bir basın açıklaması düzenlendi.

“İsrail’in anlayacağı tek dil şiddetine karşılık göreceği şiddettir.” denilen açıklamada, “Bir İslam Ülkesine yapılan saldırı, bütün İslam Ülkelerine yapılmış gibi kabul edilmeli, karşılıksız bırakılmamalıdır.” ifadeleri kullanıldı.

israil1.jpg

Açıklamayı okuyan Anadolu Gençlik Dergisi Pazar temsilcisi Ahmet Köse, “Öteden beri terör devleti olduğunu söylediğimiz işgalci İsrail yine Müslüman Filistin Halkına yönelik acımasız bir katliama girişti.  Siyonist İsrail Yönetiminin tahrif edilmiş Tevrat’tan esinlenerek Bulut Sütunu adını verdiği kahpece saldırı sonucunda Filistinli Müslüman halkın seçilmiş temsilcisi Hamas’ın öncü kadrosundan Ahmet Cebari ve birçok sivil şehit edildi. ABD’de Obama’nın ikinci kez Başkan seçilmesiyle bölgede İsrail’in küstahça davranışlarının son bulacağının propagandasını yapanların nasıl bir hayal âleminde yaşadıkları bir kez daha ortaya çıktı. Kim ne derse desin ABD İsrail’in bu davranışını görmezden gelecektir. ABD’de kim başkan olursa olsun eli kanlı İsrail’i desteklemeye devam edecektir. Çünkü ABD de, AB de, İsrail de İslam düşmanlığı üzerinde ittifak etmişlerdir.  Siyonizm’e hizmet etmeyi kendilerine en yüksek hedef seçmişlerdir. Halkımız bilmeli ki bu bölgede akan bütün kanın, bütün iç savaşların ve bütün terör olaylarının arkasında doğrudan ya da dolaylı olarak İsrail vardır. Siyonist İsrail yönetimi bütün İslam ülkelerini ve bütün dünyayı ateşe vermekten kaçınmayacak kadar sapkın bir inanca sahiptir. İsrail’in kurulduğundan beri izlediği politika asla değişmemiştir. İsrail, Türkiye’ye ait topraklarında içinde bulunduğu geniş bir coğrafyayı kendi kutsal ülkesi olarak görmekte ve buraları ele geçirebilmek için her türlü yönteme başvurmaktadır.” dedi.

“Başta ülkemiz olmak üzere Mısır, Tunus, Libya gibi ülkelerin küstah İsrail yönetiminin Gazze’ye gerçekleştirdiği son saldırı karşısında kınamakla mı iktifa edeceği yoksa daha da caydırıcı müeyyideler mi uygulayacağı çok önemlidir.” diyen Köse, “Kınamanın İsrail’e onay vermekten öte olmadığı bölge tarihine vakıf olanlar tarafından bilinen bir durumdur.  İsrail’in anlayacağı tek dil şiddetine karşılık göreceği şiddettir. Özelikle Suriye’deki iç savaş sürecinde yerinde duramayan İslam ülkelerinin İsrail’e karşı uygulayacakları yaptırımları derhal görmek istiyoruz. İsrail’in Kurban Bayramı öncesi Sudan’a yaptığı saldırının İslam ülkeleri tarafından görmezden gelinmesi bu saldırılar için cesaret bulmasına neden olmuştur. Şimdi bu saldırılarla ilgili Birleşmiş Milletleri göreve çağırmak bir acizliktir.  Birleşmiş Milletlerin İsrail’e bu zamana kadar en ufak bir yaptırımı olmamıştır. Bundan sonraki süreçte de Birleşmiş Milletlerden İsrail’e karşı bir yaptırım beklemek hayalci bir tutum olacaktır.” diye konuştu.

Konunun kınamalarla geçiştirilemeyecek kadar ciddi olduğunu söyleyen Köse şöyle devam etti: “Terörist İsrail’in yaptığı saldırıyı bir sivil toplum kuruluşu olarak biz kınıyoruz. Ancak İslam Ülkelerinde erki elinde bulunduran yöneticilerin ve hükümetlerin kınama düzeyinde kalan tepkilerini de muvazaa üzere yapılmış açıklamalardan öteye olmayacağını şimdiden ilan ediyoruz. Küstah Başbakan Netanyahu, ‘’Dünyanın İsrail’in vatandaşlarını koruma hakkı ve yükümlülüğü olduğunu anlaması gerek’’ demiş. Biz de diyoruz ki İsrail’in bölgede işgalci bir devlet olduğunu İsrail ile ilişkilerini sürdüren her İslam ülkesinin tüm dünyaya deklare etmesi ve İsrail ile tüm ilişkilerini sıfıra indirmesi gerek. Bu durumda terör devleti toplama İsrail gemilerle geldiği bölgelere yine aynı geri taşınacaktır. İslam ülkelerinin yöneticileri ya da hükümetleri İsrail’in şımarıklığı karşısında şayet çaresiz kalıyorlarsa biz biliyoruz ki bu durum bugün ortaya çıkmış değildir. Bu ülkelerin dünkü Batı yanlısı tercihlerinin bir sonucudur. Bu tercihin yanlış bir tercih olduğu Gazze’de yanan ateş diğer Müslüman ülkelerde de daha da şiddetli bir şekilde hissedildiğinde anlaşılacaktır. Buradan İslam Ülkelerinin tüm yöneticilerine ve hükümetlerine sesleniyoruz. Bölgede huzur ve barış ortamı isteniyorsa bunun tek yolu vardır o da adalet ekseninde bir İslam Birliği’nin kurulmasıdır. Bir İslam Ülkesine yapılan saldırının bütün İslam Ülkelerine yapılmış gibi kabul edilmesidir. Bir Müslüman’a yapılan saldırının İslam Birliği tarafından karşılıksız bırakılmamasıdır.”

Köse sözlerini şöyle tamamladı: “Biz Pazar Anadolu Gençlik Dergisi mensupları olarak Gazze’nin şehitlerinin ümmetin şehitleri olduğunu, bizim şehitlerimiz olduğunu biliyoruz, yaralı kardeşlerimize acil şifalar diliyoruz ve şımarık İsrail’in en kısa zamanda döktüğü kanda boğulacağına tüm yüreğimizle inanıyoruz.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
7 Yorum