1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Beç-Sen'den Kara'ya önemli görev
Beç-Sen'den Kara'ya önemli görev

Beç-Sen'den Kara'ya önemli görev

Çayelili eğitimci Kadir Kara, Bağımsız Eğitim Çalışanları Sendikası (BEÇ-SEN)’in Genel Başkan yardımcılığına getirildi.

A+A-

24 Kasım Öğretmenler Günü’nde kurulan Bağımsız Eğitim Çalışanları Sendikası (BEÇ-SEN)’in Genel Başkan yardımcılığına Çayelili eğitimci Kadir Kara getirildi.

Kara yaptığı yazılı açıklamada 850 bin rakamlarına yaklaşan eğitim çalışanlarının sesi olacaklarını kaydetti. Kadir Kara açıklamasında Türkiye’de sendikacılığın işçi sendikalarının hataları ve memur sendikalarının partilerin ve ideolojilerin tesirinden kurtulamadığı için yol alamadığını belirtti.

Kadir Kara kimdir?
1967 yılında Rize Çayeli Esendağ Köyünde doğdu. İlkokulu Çataklıhoca ve 9 Mart İlkokullarında tamamladı. Orta ve lise öğrenimini Çayeli İmam-Hatip Lisesi’nde yaptı. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Coğrafya bölümünden mezun oldu. Diyarbakır’ın Eğil ilçesinde öğretmenlik ve ilçe milli eğitim müdür vekilliği yaptı. İstanbul’un Ümraniye ilçesinde çeşitli okullarda öğretmen ve idareci olarak çalıştı.1994’te aktif sendikacılık hayatına Türk Eğitim-Sen Ümraniye Şubesi’ni kurarak başladı. 4688 sayılı yasanın çıkmasıyla Türk Eğitim-Sen İstanbul 3 No’lu Şubesi’ni kurarak bir dönem başkanlık yaptı. 2003 yılında memur sendikacılığın duayeni Resul Akay’ın teklifini kabul ederek Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu (BASK)’a bağlı Bağımsız Eğitim Sendikası İstanbul İl Temsilcisi oldu. Kara, 24 Kasım günü resmen kurulan Bağımsız Eğitim çalışanları Sendikası (BEÇ-SEN) Genel Başkan Yardımcılığı’na getirildi. Evli ve 3 çocuk babası Kadir Kara halen İstanbul Çekmeköy Hüseyin Avni Sipahi Ticaret Meslek Lisesi’nde Müdür Yardımcısı olarak görev yapıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
2 Yorum