1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Beklenen Gürcü hamsisi sonunda geldi
Beklenen Gürcü hamsisi sonunda geldi

Beklenen Gürcü hamsisi sonunda geldi

Gürcistan karasularında Türk balıkçıların avladığı hamsi Karadeniz'e gönderilince tezgâhlar şenlendi. Birkaç gün öncesine kadar kilosu 80 TL’den satılan hamsinin fiyatı 25 TL’ye kadar geriledi

A+A-

CENGİZ YILDIRIM
Tezgâhlarda uzun bir süreden beri pek görülmeyen hamsi, Gürcistan’da Türk balıkçılar tarafından bolca avlanıp gönderilince tezgahlar şenlendi. Bir kaç gün öncesine kadar kilogram fiyatı 80 TL olan hamsinin fiyatı bir anda 25 TL'ye düştü.

hams3-025.jpg

Birkaç gün öncesine kadar kilosu 80 TL’ye kadar satılan hamsi Gürcistan’dan bol miktarda hamsinin gelmesiyle fiyatı 25 -30 TL’ye kadar geriledi. Sezon başlarında bol görülen ve kilosu 10 TL’den satılan hamsi Aralık ayı ortalarında birden kaybolurken umutları Gürcistan’dan gelecek hamsiye bırakmıştı.

yldrm2-001.jpg

Balıkçı esnaflarından Adil Yıldırım, Gürcü hamsisinin bol olmasının hem kendilerini hem de vatandaşı memnun ettiğini belirterek “Hamsi en son bir ay önce bol idi. Şu anda hamsi Gürcistan’dan geliyor kilosunu 30 TL’den satıyoruz. Hamsinin bol olması vatandaşı da bizi de sevindirdi. Hamsi bir aydan fazla pek yoktu. Hamsi 15-20 gün daha devam eder diye düşünüyorum. Aylar üzerine ilk defa böyle hamsi geldi. Daha önce az geliyordu dolayısıyla fiyatı da 50-60 TL’den aşağı değildi” dedi.

hams1-049.jpg

HABERİN VİDEOSU:

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
2 Yorum