1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. TRABZON

  4. Belediye davasında sona gelindi
Belediye davasında sona gelindi

Belediye davasında sona gelindi

Trabzon Belediyesi'nde, dönemin başkanları Volkan Canalioğlu ve Niyazi Sürmen'in de aralarında bulunduğu 63 kişi hakkındaki davada sona gelindi.

A+A-

BEKİR KOCA
Trabzon Belediyesi'nde 2003-2006 yılları arasında görev yapan, dönemin Belediye Başkanları Volkan Canalioğlu ve Niyazi Sürmen'in de aralarında bulunduğu 61’i Belediye Meclisi üyesi toplam 63 kişi hakkında açılan "Görevi kötüye kullanma" davası için mahkeme, dosyanın bilirkişiye gönderilmesine karar verdi.

Trabzon 1. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davada 63 sanık için ara karar verildi. Sanıklar hakkında, "Niyazi Sürmen ve Volkan Canalioğlu'nun Trabzon Belediye Başkanı, diğer şüphelilerin ise Trabzon Belediye Meclis üyesi olarak görev yaptıkları, şüphelilerin görev yaptıkları dönem içinde katıldıkları belediye meclis kararları ile 3184 sayılı İmar Kanunu, bu kanuna dayalı olarak çıkarılan plan yapımına ait esaslara dair yönetmelik hükümlerine, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'nın aynı konulardaki genelgelerine aykırı imar tadilatı yaptıkları bu sebeple görevi kötüye kullanma suçu işledikleri" kaydedildi.

Mahkeme "Belirtilen gayri menkullerle ilgili İmar Planları’nda değişiklik yapılarak gerçekleştirilen eylem ve işlemlerin dosyadaki savunma ve dayanakları, diğer belgelerle birlikte yasa, yönetmenlik ve olağan uygulama açısından değerlendirilerek, usulsüzlük, yasaya ve yönetmenliklere aykırı bulunup bulunmadığı ve bu eylem ve işlemler sonucunda kamunun veya gerçek ve tüzel kişilerin zarara uğrayıp uğramadıkları sanıkların ve üçüncü kişilerin haksız çıkar sağlayıp, sağlamadıkları hususunda düzenlenecek olan bilirkişi raporu, duruşmanın yapılacağı 21 Temmuz 2009 gününden önce mahkemeye gönderilmesine" karar verdi.

Dosyanın bilirkişiye gönderilmesi yönünde karar çıkarken, bilirkişi olarak ise Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) yerine Ankara’daki üniversitelerden Mimarlık ve İnşaat Fakülteleri ile Hukuk Fakültelerinde görevli öğretim üyeleri arasından (Mimar, şehir planlamacısı ve hukukçu) uzman 3 kişilik bilirkişi heyeti istendi.

Öte yandan benzer bir diğer davada merkeze bağlı Pelitli Belediye başkanı Ömer Kayıkçı ile 10 meclis üyesi için açılmıştı.

2005-2006 yılları arasında başkan ve meclis üyeleri görev yaptıkları süre içersinde imar değişikliği yaptıkları gerekçesiyle haklarında "Görevi kötüye kullanma" davası açılmıştı.

Trabzon 3. Asliye Ceza Mahkemesi'nde süren 9. duruşmada belediye başkanı Ömer Kayıkçı ve sanık avukatları hazır bulundu. Mahkeme başkanı gerekçeli kararında "Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığınca sanıklar hakkında görevi kötüye kullanmak suçundan açılan kamu davasında sanıkların suçu gerçekleştirdiklerine dair her türlü şüpheden uzak ve inandırıcı delil elde edilemediğinden şüpheden sanık yararlanır evrensel ilkesi uyarınca delil yetersizliğinden sanıkların ayrı ayrı beraatine” karar verdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız