1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Belediye-İş Sendikası'nda seçim
Belediye-İş Sendikası'nda seçim

Belediye-İş Sendikası'nda seçim

Belediye-İş Sendikası Rize Şubesi’nin 8. Olağan Genel Kurulu yapıldı. Başkanlığa yeniden Şube Başkanı Muammer Öksüz seçildi.

A+A-

Belediye-İş Sendikası Rize Şubesi’nin 8. Olağan Genel Kurulu yapıldı. Başkanlığa yeniden seçilen Şube Başkanı Muammer Öksüz, Genel Kurulda yaptığı konuşmada, Türkiye’nin milli gelirinin %48’inin faiz olarak 3 bin 876 kişiye aktığını kaydetti.
Rize Öğretmenevi sosyal tesislerinde gerçekleştirilen Genel Kurul’a Rize ve ilçeleri ile Artvin ve Ardahan’a bağlı ilçelerden Belediye-İş Sendikası üyesi delegeler katıldı. Kemalpaşa Belediye Başkanı Yalçın Emiralioğlu, Pazar Belediye Başkanı Hikmet Hatırnaz, Hemşin Belediye Başkanı Başar Cumbur, CHP İl Başkanı Mehmet Aslankaya, DYP İl Başkanı Köksal Toptan, DSP İl Başkanı Orhan Ferah, İP İl Başkanı M.Sina Kan, Tek Gıda-İş Sendikası Bölge Şube Başkanı H.Naci Bayraktutan, Esnaf Odaları Birliği Başkanı Dursun Sümer gibi çok sayıda demokratik kitle örgütü temsilcisi ile davetlilerin de katıldığı Kongre’de çeşitli konuşmalar da yapıldı.
Kongrede uzunca bir konuşma yapan Belediye-İş Sendikası Rize Şube Başkanı Muammer Öksüz, Türkiye’deki çalışma yaşamı ve ekonomik göstergeler hakkında bilgiler verirken; özellikle IMF politikalarının ülkeye önemli zararlar verdiğinin altını çizdi.
 
Türkiye’nin ekonomik olarak ileriye dönük hiçbir plan ve program yapmadan IMF’den gelecek kısıtlı ve denetimli yardımlarla günlük yaşamını kurtarmaya çalıştığını kaydeden Öksüz, “Bugün ülkemizin milli gelirinin %48’ini sadece faiz olarak 3 bin 876 kişi alıyor. En alt grup ise Milli gelirin sadece %6’sını alıyor. Buna dur demenin tek yolu, seçtiklerimizin yüzünü 3 bin 876 kişiye değil, emekçi halka ve emeğiyle geçinenlere dönmesinden geçmektedir. Emeğinden başka üretim gücü olmayan bizlerin tek seçeneği, seçtiklerimizin bize dönmesini sağlayacak olan onlara hesap soracak yapıyı oluşturmaktan geçiyor. Bu oluşum için öncelikle ülkemizde din, dil, ırk, cinsiyet ve mezhep ayrımı yapmadan bu doğrultuda düşünce birliği oluşturarak, bizleri birbirimize bağlayan bu zincirlerin halkalarını daha da güçlü hale getirerek birbirimize güvenle el ele tutarak, birbirimizin düşünce ve fikirlerini paylaşmalıyız.”dedi.
Divan Başkanlığını Belediye-İş Sendikası Genel Sekreteri Nihat Ayçiçek ile Divan Üyeliklerini Samsun Şube Başkanı Mustafa Çift, Giresun Şube Başkanı Erdem Mert ile Ordu Şube Başkanı Selim Yöndem’in yaptığı Genel Kurulda, Yönetim ve Denetleme Kurulları ile Mali raporlar okunarak ibra edildi. Yapılan konuşmaların ardından yeni yönetim kurulunun seçimlerine geçildi. Genel Kurulda tek aday olan Muammer Öksüz yeniden Başkanlığa seçilirken, yeni Yönetim Kurulu da şu isimlerden oluştu : “Başkan Yardımcısı Sinan Mayi, Mali Sekreter Ertuğrul Kemal Özcan, Üyeler Lütfü Bekiroğlu, Recep Kekeç”. Sendikanın üst kurul delegeliklerine ise Muammer Öksüz ile birlikte Mehmet Özkara seçildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız