1. HABERLER

  2. YURT VE DÜNYA

  3. BERA BEBEK YAŞAM MÜCADELESİ VERİYOR
BERA BEBEK YAŞAM MÜCADELESİ VERİYOR

BERA BEBEK YAŞAM MÜCADELESİ VERİYOR

Milyonda bir görülen Panensefalit hastalığına yakalanan Bera Akın bebek yaşam mücadelesi veriyor.

A+A-

Tedavi için Antalya’dan İstanbul’a gelen ancak umduklarını bulamayan aile yurt dışındaki imkanlardan faydalanmak için yetkililerden yardım istedi
Ümit Akın ve Nurcan Akın’ın ilk bebekleri olarak dünyaya gelen Bera Akın, milyonda bir görülen Panensefalit hastalığına yakalandı. 3 ay önce Antalya’da dünyaya gözlerini açan Bera bebek amansız hastalıkla mücadele ediyor. Beyninin sadece beşte üçünü kullanabilen minik bebeğin Türkiye’de tedavisi için tıbbi bir merkez bulunmazken bu hastalığın tedavisinin İskoçya’da bulunan Glasgow Üniversitesi’nde mümkün olduğu öğrenildi. Panensefalit hastalığına yakalananların beyinlerinin tamamını kullanamadığı ve hastalık ilerledikçe ölümcül durumların yaşandığı ifade edildi.

Bera bebeğin tedavisi için Antalya’dan İstanbul’a gelen baba Ümit Akın, “Doğumdan sonra eve götürdüğümüzde çocuğumuzun şaşı olduğunu farkettik. Tekrar çocuğumuzu hastaneye götürdük. İlk olarak ne olduğunu anlayamadılar. Antalya’da teşhis konulamadığı için İstanbul’a gelmek zorunda kaldık. İstanbul’da bebeğimizi doktora götürdüğümüzde, milyonda bir olan hastalığa yakalandığını öğrendik. Bu hastalığın adı da Panensefalitmiş. Şuan da bebeğimiz beyninin beşte ikisini kullanamıyor. İlerleyen süreçlerde kullanabildiği beyninin kısımlarına sinyal gitmemeye başlayacak. Sinyaller ulaşmamaya başladığında ise bebeğimiz gün geçtikçe ölecek. Katı yemek yiyemiyor. Sadece mamayla besleniyor. Sinyaller kaybolmaya başladığında mama da yemeyecek. Göz göre göre ölüme terkettiler ‘’ diye konuştu.
Panensefalit hastalığının tedavisinin yurt dışında mümkün olduğunu ancak imkanları olmadığını ifade eden baba Ümit Akın, “İskoçya’da Glasgow Üniversitesi’nde bu hastalığın tedavinin mümkün olduğunu öğrendim. İstanbul’da da böyle bir vaka varmış. Bu kişi oraya gitmiş ve tedavi olmuş. Şuan da 20 yaşında ve hayatına devam ediyormuş. Doktorlar bize bu hastalığın Türkiye’de tedavisinin mümkün olmadığını söylediler. Bir doktora götürdük, 5 sene yaşar dedi. Başka bir doktor ise her an her şeye hazırlıklı olun dedi’’ diyerek çaresizliğini dile getirdi.

Antalya’da seslerini duyurmaya çalıştığını söyleyen Ümit Akın, “Antalya’da belediye başkanına, kaymakamlığa ulaşmaya çalıştım. Ancak bizimle ilgilenmediler. Sizi ararız diyerek geri çevirdiler. Ancak halen arayan, soran olmadı” diyerek tepki gösterdi.
Çocuğunun iyileşmesi için yetkililerden yardım isteyen baba Akın, “Ben kimseden para pul istemiyorum. Sadece çocuğumun sağlıklı bir hayat yaşamasını istiyorum. Buradan yetkililere sesleniyorum; Lütfen bize yardım edin. Çok zor durumdayız’’ dedi.
Annesi Nurcan Akın ise “Bebeğimin sağlığına kavuşmasını istiyorum. Çocuğum gözümün önünde gün geçtikçe eriyor. İçimiz yanıyor. Her geçen gün yemek yemeyi azaltıyor. Benim sütümü emmiyor. Mamayı da parmakla yemeye başladı. Bizim istediğimiz çocuğumuzun sağlığı sadece. Çocuğumun yaşamasını istiyorum. 3 aydır sürekli ağlıyor ve bağırıyor. Hiç uyumuyor” ifadelerini kullandı.

OĞUZCAN YAZAR

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız