1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Beyni güçlendiren vitaminler
Beyni güçlendiren vitaminler

Beyni güçlendiren vitaminler

İngiliz bilimadamları beynin fonksiyonlarını artıran vitaminler üzerine yaptıkları çalışmaları tamamladı.

A+A-
İngiliz araştırmacıların yaptığı bir araştırmaya göre; vitamin almak çok yönlülüğü geliştiriyor ve kısa sürede bireylerin farklı işlere adapte olmasını sağlıyor.

Araştırma çerçevesinde sağlıklı kişilere eş zamanlı olarak 60 gün boyunca verilen bir testi yapmaları söylendi. 60 gün boyunca katılımcılar günün aynı saatinde testi uyguladı ve süre bitiminde vitamin alan katılımcıların daha başarılı olduğu görüldü.

Günlük belirli oranlarda alınan B vitaminin beyin fonksiyonlarını hızlandırması ve bilişsel performansı artırması bu deneyin sonucunda ortaya çıkan bulgu olarak yerini aldı. B vitamini konsantrasyonu artırıyor ve bu sayede farklı işleri daha kısa sürede ve daha iyi bir Performans göstererek tamamlayabiliyorsunuz.

B12 vitamini ve folik asit hafıza üzerinde yarattığı etkiler nedeniyle yoğun iş temposunda çalışan kişilere önerilen vitaminler arasındadır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız