1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Rize'de
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Rize'de

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Rize'de

Rize'ye gelen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, enflasyonun ateşinin biraz düştüğünü ama düşüşün istenilen seviyede olmadığını söyledi.

A+A-

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri ışık, yapımında sorunlar yaşanan Rize Organize Sanayi Bölgesi ve yapımı süren Rize Küçük Sanayi Sitesi’nde incelemelerde bulunmak üzere Rize’ye geldi.

Bakan Fikri Işık ilk olarak Rize Valiliği’ni ziyaret etti. Rize Valisi Ersin Yazıcı ziyaretin anısına kendisine cam süslemelerinden oluşan bir hediye paketi verirken, Bakan Işık da Vali Yazıcı’ya çini işlemeleri hediye etti.

Makamında Yazıcı’dan brifing alan Bakan Fikri Işık, burada yaptığı açıklamada Rize Organize Sanayi Bölgesi'nin istenilen hızla gitmediğini belirterek, “Rize Organize Sanayi Bölgesi arzu ettiğimiz hızda gitmiyor. Bununa ilgili bir değerlendirme toplantısı yapacağız. Organize Sanayi Bölgesi’nin alt yapısı biran önce tamamlanarak Rizemizde özellikle sanayi yatırımlarının başlaması ve hızlanması noktasında bugün bir çalışma yapacağız. Aynı zamanda Küçük Sanayi Sitesi ile ilgili de çalışmalarımızı yapacağız. Bugün yapacağımız çalışmaların neticesinde inanıyorum ki, Bilim Sanayi ve Teknoloji alanında bir hayli mesafe almış olacağız” dedi.

bakanisik1.jpg

Bakan Fikri Işık, Temmuz ayı enflasyon rakamlarının hatırlatılması üzerine ise yaptığı açıklamada, “Enflasyon ateşi biraz düştü ama daha arzu ettiğimiz noktada değil. Özellikle Ramazan ayının kurak geçmesi gıda fiyatlarında kıpırdamaya neden oldu. Bizim arzu ettiğimiz düşüşün gerçekleşmediği ortada. İnanıyorum ki bu aydan sonra düşüş hızlanacak. Öngörmediğimiz riskler oluşmazsa Ağustos ayı itibariyle daha keskin düşüşleri görmek mümkün olacak” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız