1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Bilmem analatabilduk mi? geliyor
Bilmem analatabilduk mi? geliyor

Bilmem analatabilduk mi? geliyor

Rize’de yaşanmış fıkra gibi olaylar, ‘Bilmem anlatabilduk mi?’ adıyla dizi oluyor. Dizi, Güneysu ve Rize'nin yaylalarında çekilecek.

A+A-

Rize'de yaşanmış fıkra gibi olaylar TRT–1 tarafından diziye dönüştürülüyor. 'Bilmem anlatabilduk mi?' adlı 13 bölümlük dizide bölgede bizzat yaşanmış, fıkra gibi olaylar konu edilecek.

Dizide Başbakan Erdoğan'ın baba ocağı olan Güneysu'nun AK Partili Belediye Başkanı Ahmet Minder de Devlet Bakanı rolünü canlandıracak.

Başkan Minder, "Rize'de her gün bir temel fıkrası zaten yaşanıyor. Senaryoda sıkıntı çekmeyiz. Dizi, ilçemizin tanıtımı açısından da çok yararlı olacak" diye konuştu.

DAHA ÖNCE KİTABI YAZILMIŞTI
Rize'de yaşanmış fıkra gibi olaylar daha öncede Araştırmacı-Yazar Fatih Sultan Kar tarafından kitaplaştırılmıştı. 5 yıl boyunca araştırma yapan Kar, 1930'lu yıllardan günümüze kadar yaşanmış yaklaşık 300'e yakın fıkra gibi olaya kitabında yer vermişti. İşte onlardan bazıları:

Rize sahilini toprakla doldurarak değerlendirdiği için yörede 'Denizi kara, karayı para yapan adam' diye anılan Rize eski Belediye Başkanı Ekrem Orhon, bir gün dönemin valisi ile gezintiyi çıkıyor. Sohbet sırasında vali, bir süre önce eşini kaybeden Başkan Ekrem Orhon'a, "Boş ver, üzülme. Sana anamı veririm. Onunla evlenirsin" diye takılıyor. Üzüntülü Başkan da valiye, "Ananı almak bir şey değil de, koca valiye oğlum demek biraz ağır gelir bana" diye cevap veriyor.

Rize eski milletvekillerinden Fuat Sirmen bir gün TBMM'de yaptığı bir konuşma sırasında, "Milletvekillerinin yarısı aptaldır" deyince Meclis'te milletvekillerinin tepkisini çeker. Tepkiler üzerine tekrar söz alan Sirmen kürsüye çıkarak bu kez, "Meclistekilerin yarısı akıllıdır" der.

Rize'nin Çaykent Beldesi'nde yaşayan Turgay Civelek, 30 kiloyken aldığı buzağıyı evinin altındaki bir ahırda beslemeye başlar. Aradan 14 ay geçtikten sonra 30 kiloluk buzağı tam 250 kiloluk boğa olmuş ancak ahırda mahsur kalmıştır.

Rize Belediyesi'ne ait 100'üncü Yıl Parkı havuzundaki sazan balıkları, sarhoşlar tarafından çalınıp yenilir. Bunun üzerine dönemin ANAP'lı Belediye Başkanı Hızır Hop telsizle Park ve Bahçeler müdürüne seslenerek, "Sazanlar yendi, parktaki kazları koruma altına alalım" der.

Rizeli Tahsin Tuzcu at yarışına çok meraklıdır. Her yarış sonunda kaybedince "Burun farkıyla kaybettim" der. Eşi de bir gün dayanamaz ve "Uzun burunlu bir at bulsana" diye sitem eder.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum