1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Bir dakikada kaç hamsi yersiniz?
Bir dakikada kaç hamsi yersiniz?

Bir dakikada kaç hamsi yersiniz?

Rize'nin Çayeli ilçesinde düzenlenen ilginç yarışmada, 1 dakikada en çok hamsi yiyen şampiyon oldu. Peki, 1 dakikada en çok kaç tane hamsi yenir?

A+A-

Çayeli Özel Şahika İlköğretim Okulu Karadeniz’e has bir organizasyona imza atarak Çayelili anne ve babalar arasında hamsi yeme yarışması düzenledi.

Okulun yemekhanesinde düzenlenen yarışmaya onlarca anne ve baba katıldı. Okul velilerinin yoğun bir şekilde iştirak ettiği yarışma, anne ve babalar arasında olmak üzere iki bölümde yapıldı.

Hamsi yeme yarışmasında anne ve babalar hayli iddialı söylemlerde bulunurken, renkli görüntüler ortaya çıktı.

Yarışma öncesinde iddialı olduklarını ifade eden birçok anne ve babanın dereceye bile girememeleri, hamsi yeme işinin de bir sanat olduğunu gösterdi.

Babalar kategorisinde bir dakika içerisinde 19 hamsi yiyen Çayeli esnaflarından Mustafa Naroğlu birinci, 18 adet hamsi yiyen Müjdat Yıldız ikinci, 17’şer hamsi yiyen Zafer Taş ve Burhan Çom da üçüncü oldular.
27310
Anneler arasında yapılan hamsi yeme yarışmasında ise 14 hamsi yiyen Gülçin Eskiçırak birinci, 13 hamsi ile Nermin Şenyıl ikinci, 12 hamsi ile de Asiye Bilgin üçüncü oldu.

İlk üçe giren velilere Şahika İlköğretim Okulu tarafından plaket takdim edildi. Hamsi yeme yarışmasının arkasında ödül töreni gerçekleşirken, daha sonra da yarışmayı izlemeye gelen tüm davetlilere hamsi ikramında bulunuldu.

Çayeli Özel Şahika İlköğretim Okulu Müdürü Harun Var, Karadeniz’ in simgesi hamsi ile bir etkinlik düzenleyerek; ailelerin, velilerin ve öğretmenlerin kaynaşmasını sağlamayı amaçladıklarını söyledi. Müdür Harun Var, yarışmanın bundan sonra da her yıl geleneksel olarak devam edeceğini belirtti.
27311
Yarışmanın kendileri için hayli ilginç olduğunu söyleyen hamsi yeme yarışması birincisi Gülçin Eskiçırak, ”Hayli eğlendiğimizi söyleyebiliriz. Babaların yanında annelere de böyle bir yarışma yapılması epey ilginç oldu. Şahika sosyal alanda bizleri hiç boş bırakmıyor. Bu yarışmalar sayesinde ciddi dostluklar meydana geliyor. Bölgemizin simgesi olan hamsiyi de böylelikle tanıtmış oluyoruz. Şahika'ya teşekkür ediyoruz.” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
3 Yorum