1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Bir günlüğüne askere alındılar!
Bir günlüğüne askere alındılar!

Bir günlüğüne askere alındılar!

Rize’de 43 engelli, İl Jandarma Alay Komutanlığı’nda düzenlenen törenle 1 günlüğüne askere alınıp temsili eğitimin ardından tezkereyle terhis edildiler.

A+A-

Mustafa BAYRAK - Rize İl Jandarma Alay Komutanlığında bugün düzenlenen törenle engelli ve özürlü 43 kişiye bir günlük askerlik yaptırıldı.
Törene Rize valisi Kasım Esen, Belediye Başkanı Halil Bakırcı, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Erol Çelik Cumhuriyet, başsavcı vekili Ümit Efeoğlu ile askerler ve asker yakınları katıldı.

Törende 43 özürlü ve engelli kişiye 1 günlük temsili askerlik yaptırıldı. Törende özürlüler adına konuşan Zeki Kahraman 1 gün de olsa hatırlanmaktan mutlu olduklarını söyleyerek, “Bize ikinci sınıf muamelesi yapılmasın. Sadece tüketen değil aynı zamanda üretime katkısı olan kişiler de olmak istiyoruz” dedi.

43 engelli ve özürlünün yemin töreninin ardından konuşan il jandarma alay komutanı Albay Erol Çelik “Her yıl Mayıs ayında engelliler ve özürlüler haftasını kutlamaktayız. Unutmayalım ki her sağlam insan bir engelli adayıdır. Her yıl düzenlediğimiz engelli ve özürlülere 1 günlük askerlik yaptırma törenimizin bu yıl 6’ncısını yapıyoruz. Dünyada başka bir ulus yok ki evladını askere horon ederek sevinerek göndersin. Bu onur ve gurur sadece Türk ulusuna aittir. Biz de engelli ve özürlülerimizi unutmayıp hasretle bekledikleri bu onurlu günü onlara yaşatmak istedik. Onların da artık bir askerlik anısı olacaktır” dedi.
43 Engelliye tezkerelerinin dağıtılmasının ardından tören ikramla sona erdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız