1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. TRABZON

  4. Bir mahallenin ilginç isyanı!
Bir mahallenin ilginç isyanı!

Bir mahallenin ilginç isyanı!

Sanayi Mahallesi "Yıllardır pis koku, sinek, böcek, mikrop, fare ve başı boş gezen köpekler mahallemizi yaşanmaz hale getirdi" diyerek ayağa kalktı

A+A-

TRABZON- Değirmendere Sanayi Mahallesi sakinleri yıllardır mahallelerinin sorunlarına çözüm bulunamamasına açtıkları pankartla tepki göstererek, yetkilileri göreve çağırdı. Mahalle sakinleri yaşanan sıkıntıların artık tahammül sınırlarını açtığını belirterek adeta isyan etti.
Yaşanılacak bir yer olmaktan çıkan Sanayi Mahallesinde bulunan pislik yüzünden mahallenin namı artık Teneke Mahallesi olarak anılıyor. Mahalle sakinleri yıllardır kaldırılmayan hurdalık, çöplüklerin bulunmasından kaynaklanan koku, mikrop ve hatta kol gezen fareler ve köpeklerden artık bıktıklarını haykırdı.
Mahalle halkı adına konuşan Değirmendere Yardımlaşma Derneği Başkanı Mehmet Akyüz, 2 yıldır dile getirilen sorunlara ilgili ve yetkililerin kulak tıkadığını belirterek mahallede yaşayanların biriken sorunlar nedeniyle sağlığının bozulduğunu söyledi.
Akyüz, "Biz seçim yatırımı diye 2 sene daha burada beklemek zorunda değiliz. Bu insanlar şikâyet etmesini bilmiyor diye buruda çöplük içinde yaşamak zorunda değil. Mikrop pislik almış başını gidiyor buna bir dur diyen yok. Burada her türlü hastalık bu pislikler yüzünden insanları hedef alıyor. Yatırım artık Akçaabat tarafına değil birazda Değirmendere tarafına yapılmalı. Bu sadece bugünlük bir tepki değil. İnsanlar sokağa çıkamaz hale geldi. Bu mahalle sakinleri evlerinin penceresini açtığında temiz hava almak istiyor. Fakat bu çöplüğün ve olumsuz yaşam şartlarının içinde bu mümkün değil" dedi. Çocuklarını pislikten dolayı dışarı çıkarmak istemeyen mahalleli artık bir çözüm istiyor. Hurdalığın, çöplüğün insanları bezdirdiği bu mahallede bunca pislik yetmezmiş gibi bir evin bacasına yapılan baz istasyonu da atık insanları çileden çıkarmış durumda. (KARADENİZ)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız